skip to Main Content

Logo Weisfelt

 

 

Ons logo is het beeld van de wijze. Hij is van alle tijden en alle culturen. Altijd en overal is liefde het belangrijkste richtinggevende begrip geweest. De wijze verwoordt het universele weten van de wetten van de liefde. Het is aan ons dit weten in praktijk te brengen. Dat noemen we visiegericht werken.

0578-755027 info@weisfelt.nl

Werken met liefdesenergie: ik loop in de schaduw van de huizen

Werken met liefdesenergie: ik loop in de schaduw van de huizen

 ‘Ik loop in de schaduw van de huizen’ . Twee cliënten op dezelfde dag beschreven met deze woorden hoe ze zich met het leven verhielden. Beiden met een wel heel verschillende achtergrond. De een ooit een joods jongetje, gered van de ondergang in de oorlog. De ander kind van ‘foute’ ouders, als kind gepest met zijn Duitse voornaam, durfde die naam niet meer te voeren.

Het is al lang geleden, maar ik zal het nooit vergeten. Twee mensen zo verschillend en zo overeenkomstig: ‘ik loop in de schaduw van de huizen’.

De angst regeert het leven. Let op. Het gevaar dreigt. Zorg dat je altijd een vluchtweg hebt. Zoek dekking. Als we een beetje doordenken kunnen we de aankomende rampen voorspellen. Via internet is voldoende materiaal te verkrijgen om chemische of biologische vernietiging te veroorzaken. En je kan ze toch niet allemaal in de gaten houden. Er zijn 20 man nodig om een teruggekeerde jihadist te spioneren (blijkbaar lange vakanties bij de inlichtingen dienst)…..

De angst regeert. Het denken verkrampt in achterdocht. De gevoelens verwringen van angst naar woede. Het oordeel kleurt zwart/wit.

Liefdesenergie biedt geen oplossing voor geweld. Niet in oorlogen, evenmin in de strijd die mensen in hun persoonlijk leven voeren. Ondanks alle leuke en smakeloze spotprenten worden er mensen vermoord, ondanks iedere rechtvaardiging kunnen mensen elkaars leven verzieken.                                                                                                                 Liefdesenergie biedt ons wel een alternatief. Jij en ik kunnen kiezen uit de greep van de angst te blijven. In ons werk leren we mensen het verschil tussen angst en bang zijn. Wie bang is richt zich op concreet gevaar. Hij ontwikkelt extra helderheid om het gevaar onder ogen te zien. Hij ontwikkelt extra energie om zich op een gezonde manier met het gevaar te verhouden.

Wie angstig is, is bezig met innerlijke terreur. Het gevaar is een spook van de geest, een herinnering van ooit of een fantasie van later. De angst verlamt de liefde.

Werken met liefdesenergie wil zeggen dat we in het volle licht durven te lopen. Juist ook als we bang zijn. Juist ook als we in deze weken door de media worden opgeroepen de terrorist te vrezen en daardoor tot innerlijke terreur dreigen te vervallen.

Het ondergedoken kind heeft geleerd zichzelf zichtbaar te maken. Het kind van foute ouders heeft zijn eigen naam terug.                                                                                         Werken met liefdesenergie biedt een alternatief. Het is niet eenvoudig, maar levert tenminste wel wat op: lopen in het licht.

Piet Weisfelt

Piet Weisfelt

Wie zijn wij

Piet Weisfelt (1944)
Met onderwijs, (organisatie)begeleiding en coaching heeft hij ruime ervaring. Hij publiceerde over begeleiding, persoonlijke groei en organisatieontwikkeling. In de school van Weisfelt verzorgt hij opleidingen en trainingen in het werken met liefdesenergie. Deze opleidingen en trainingen zijn gericht op individuele ontwikkeling, coaching en groeps – en organisatieontwikkeling

Marry Weisfelt-Pit (1946)
studeerde onder meer Nederlands en was opgeleid in verschillende richtingen van de humanistische psychologie. Zij had ruime ervaring op het gebied van training en coaching. In het bijzonder was zij deskundig in het werken met intimiteit en seksualiteit. Marry is overleden op 13 augustus 2023.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close search

Winkelmand

Back To Top