skip to Main Content

Logo Weisfelt

 

 

Ons logo is het beeld van de wijze. Hij is van alle tijden en alle culturen. Altijd en overal is liefde het belangrijkste richtinggevende begrip geweest. De wijze verwoordt het universele weten van de wetten van de liefde. Het is aan ons dit weten in praktijk te brengen. Dat noemen we visiegericht werken.

0578-755027 info@weisfelt.nl

Werken met liefdesenergie: vastgelopen

‘Jij wilt ook nooit’, brulde hij. ‘Ik ben geen ding’ schreeuwde ze terug. Daar zaten ze tegenover elkaar, de lijven tegen de rugleuning van de stoel gedrukt, afstand, bleek, woedend en wanhopig.

Ik plukte een velletje papier van mijn bureau en schreef de twee zinnen op de voorkant. Ik reikte het uit. ‘Allebei vasthouden’, sommeerde ik. ‘Dit is de voorkant van jullie verhaal. Wat zou er op de achterkant te lezen zijn?’ Het stel zweeg en keek elkaar in verwarring aan.

Iedere ontmoeting is uniek, iedere relationele pijn is hoogst persoonlijk. Vrijwel alle thema’s zijn universeel. Een stel, jonge dertigers, een aantal jaren getrouwd, samen een kind. Een relatie begonnen met alle goede bedoelingen, vastgelopen in de verwarringen van seksualiteit. Het naakte lijf maar al te bekend door de dagelijkse vuilstort van massamedia. De naakte liefde ongekend. We leven in een kuise pornosamenleving.

‘Op de achterkant staat het verhaal van verlangen en teleurstelling’, zei ik. ‘Een verhaal dat jullie elkaar niet durven vertellen. Liever elkaar verwijten maken dan jezelf blootgeven’. Even was het stil. Dan zei hij met tranen in zijn ogen: ‘ik had het zo graag anders gewild’… Er volgde zijn verhaal van eenzaamheid en het gevoel van falen. Zij luisterde en vertelde haar ervaring van wanhoop en tekortschieten. De stemmen verstilden zodat er voor het eerst sinds lange tijd geluisterd kon worden.

Hoe houd je de vlam van liefde levend als de dromen van de kinderkamer vervagen?       De intimiteit van nu wordt de verveling van morgen wanneer we de weg niet weten om in de dagelijkse gang van zaken elkaar te blijven beroeren. De seksualiteit raakt ingevroren in sleur en teleurstelling als we niet weten hoe we de liefdesdans moeten onderhouden. We hebben het nooit besproken, we hebben het niet geleerd….

‘leg nu je hand eens op het hartchakra van de ander’, zei ik. ‘ niet zo, maar midden op het borstbeen. Voel die aanraking eens. Adem eens diep in. Met de inademing ontvang je een boodschap van verlangen van de ander. Adem uit. Met de uitademing vertel je over jouw verlangen. Voel de aanraking, verdiep je adem.   Geef nu je verhaal eens woorden….

Het begin van een ontdekkingsreis door het land van liefde. Ooit in de verliefdheid geroken, maar nooit ten volle geproefd. Je staat er verbaasd van hoe weinig mensen vaak weten van intimiteit en seksualiteit. Het ‘neuken’ wordt bekend geacht, maar het liefhebben is onbekend en wordt gevreesd.

Onze opleiding ‘hoe heb ik je lief’ leert begeleiders mensen met dit thema te helpen. We zouden hem maar een jaar geven: de pensioen gerechtigde leeftijd en zo…. We kijken elkaar aan en besluiten te doen wat we al wisten. Volgend jaar nog een keer Hoe heb ik je lief…..

Piet Weisfelt

Piet Weisfelt

Wie zijn wij

Piet Weisfelt (1944)
Met onderwijs, (organisatie)begeleiding en coaching heeft hij ruime ervaring. Hij publiceerde over begeleiding, persoonlijke groei en organisatieontwikkeling. In de school van Weisfelt verzorgt hij opleidingen en trainingen in het werken met liefdesenergie. Deze opleidingen en trainingen zijn gericht op individuele ontwikkeling, coaching en groeps – en organisatieontwikkeling

Marry Weisfelt-Pit (1946)
studeerde onder meer Nederlands en was opgeleid in verschillende richtingen van de humanistische psychologie. Zij had ruime ervaring op het gebied van training en coaching. In het bijzonder was zij deskundig in het werken met intimiteit en seksualiteit. Marry is overleden op 13 augustus 2023.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close search

Winkelmand

Back To Top