skip to Main Content

Logo Weisfelt

 

 

Ons logo is het beeld van de wijze. Hij is van alle tijden en alle culturen. Altijd en overal is liefde het belangrijkste richtinggevende begrip geweest. De wijze verwoordt het universele weten van de wetten van de liefde. Het is aan ons dit weten in praktijk te brengen. Dat noemen we visiegericht werken.

0578-755027 info@weisfelt.nl

De bedevaartstocht.

In het kader van hun spirituele bewustwording hadden de schildpad en de haas een gesprek met God. ‘Wat kunnen we doen om een te worden met het hogere?’, hijgde de haas. ‘Er moet toch een vlottere manier zijn dan die eindeloze meditaties’. ‘En als het kan graag ook een beetje minder inspannend’, zuchtte de schildpad. ‘Met het gewicht van mijn schild is de lotushouding op de lange duur heel vermoeiend’.                                               ‘Tja’, zei God, ‘er is een bekend alternatief. Dat wordt al eeuwen gebruikt: de bedevaartstocht. Maar het is wel een hele reis hoor. Santiago de Compostella is in dit opzicht erg populair. Dat zou je kunnen proberen. Als je wilt geef ik je er een advies voor mee’.                                                                                                                                                        De haas en de schildpad voelden daar beiden wel voor. Zo gaf de Heer hun beiden een advies. Tegen de schildpad sprak Hij: ‘reis naar Santiago de Compostella en kom samen met de haas aan’. Tegen de haas zei Hij: ‘reis naar Santiago de Compostella en kom samen met de schildpad aan’.

En zo gingen ze op reis. Ze waren blij van het mediteren af te zijn. Al snel echter werd de haas wat ongedurig. Het ging hem te langzaam. Eerst begon hij rondjes om de schildpad te rennen. Daarna zwierf hij al wat verder weg en rende dan weer terug. Dan nog verder…

Omdat schildpadden niet zo hoog boven de grond uitkomen, was hij al snel verdwenen onder het lange gras. De haas kon hem niet meer vinden. Hij herinnerde zich Gods advies en begon wanhopig te zoeken. Hij rende van links naar rechts, zocht sporen, liep in steeds wijdere cirkels om de plek heen waar hij hem kwijt was geraakt. De haas gaf het niet op rende en rende vele weken achter elkaar, zichzelf en de schildpad vervloekend.                     De schildpad slofte voort richting Santiago met een verbeten trek op de bek.

Een paar maanden later schuifelde er een schildpad door de straten van Santiago. Achter hem liep de haas die nog uithijgde. Vlak voor het dorp hadden ze elkaar eindelijk gevonden. Zo gingen ze samen naar de kerk om God weer te ontmoeten.                               In de kerk zat God al op ze wachten. En zo vroeg Hij: ‘hoe is de reis verlopen’?            ‘Goed’, zei de schildpad ‘ik heb uw advies opgevolgd en we zijn hier aangekomen’.    ‘Goed’, hijgde de haas ‘ik ben de schildpad blijven zoeken en we zijn hier aangekomen’.

‘Dat is prachtig’, zei God ‘maar mijn advies betrof het middel. Vertel eens: hoe hebben jullie deze reis genoten’?

Piet Weisfelt

Piet Weisfelt

Wie zijn wij

Piet Weisfelt (1944)
Met onderwijs, (organisatie)begeleiding en coaching heeft hij ruime ervaring. Hij publiceerde over begeleiding, persoonlijke groei en organisatieontwikkeling. In de school van Weisfelt verzorgt hij opleidingen en trainingen in het werken met liefdesenergie. Deze opleidingen en trainingen zijn gericht op individuele ontwikkeling, coaching en groeps – en organisatieontwikkeling

Marry Weisfelt-Pit (1946)
studeerde onder meer Nederlands en was opgeleid in verschillende richtingen van de humanistische psychologie. Zij had ruime ervaring op het gebied van training en coaching. In het bijzonder was zij deskundig in het werken met intimiteit en seksualiteit. Marry is overleden op 13 augustus 2023.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close search

Winkelmand

Back To Top