skip to Main Content

Logo Weisfelt

 

 

Ons logo is het beeld van de wijze. Hij is van alle tijden en alle culturen. Altijd en overal is liefde het belangrijkste richtinggevende begrip geweest. De wijze verwoordt het universele weten van de wetten van de liefde. Het is aan ons dit weten in praktijk te brengen. Dat noemen we visiegericht werken.

0578-755027 info@weisfelt.nl

Werken met liefdesenergie: vreemdgaan met het leven.

Werken Met Liefdesenergie: Vreemdgaan Met Het Leven.

 

‘Voor mij is het leven niet zo leuk’, zuchtte zij. ‘Ik zie overal tegenop. Ik doe alles wat ik moet doen, maar ik doe het met tegenzin. Soms val ik stil, maar dat maakt het allemaal nog erger. Ik val doodmoe in slaap en als ik wakker word ben ik meteen bang voor de dag die eraan komt. Ik…’

‘Tjonge’, onderbrak de begeleider haar. ‘Ga je wel eens vreemd?’ Ze keek hem stomverbaasd aan. Dan na de eerste schrik zei ze: ‘Nee natuurlijk niet, maar wat heeft dat….’  ‘Wat zonde’, zuchtte de begeleider. ‘Je mist heel wat hoor!’  ‘Ik begrijp absoluut niet wat jij…’  ‘Met twee mannen in bed is veel leuker’, ging de begeleider verder. ‘Dan heb je tenminste wat te kiezen’. Een voorzichtig gelach klonk op in de kring.  ‘Maar wat bedoel je?’, probeerde de vrouw.

‘Praktijk!’, riep de begeleider. ‘Kom maar eens liggen’. Hij pakte een zitkussentje. ‘Ga maar lekker op je zij liggen. Zo ja, op je linker zij. Dan ga ik eens even een man voor je kiezen’. Hij wees een deelnemer aan die grijnzend overeind kwam en tegenover haar ging liggen. ‘Dit is een hele nare man’ vertelde de begeleider. Heel bedreigend. Hij heeft vast een heleboel moeilijkheden bij zich. Duidelijk een engerd. Net als het leven. Heb je zin om hem eens lekker te knuffelen?’  ‘Nee!’, antwoordde ze en schoof achteruit. De begeleider wees een andere man  die rechts van haar ging liggen. ‘Achter je ligt een leukerd’, vertelde hij. ‘Dat is een man waar je wat aan hebt. Die neemt je mee naar nieuwe ervaringen, vreemde landen, lekker vrijen….. Een uitdagend leven. Draai je maar eens om als je wilt’.  Ze aarzelde even.  ‘Vreemdgaan?’, vroeg ze. ‘Vreemdgaan met het leven’, knikte de begeleider. Met een brede glimlach draaide ze zich op haar rechter zij. De man voor haar stak zijn armen naar haar uit.  Met een zucht schoof ze naar hem toe. Ze knuffelden elkaar en even later begonnen ze te lachen. Uiteindelijk rolden ze samen over de vloer. De kring juichte. ‘Zet ‘m op!’ Het leven van de linker kant krabbelde overeind en vroeg semi verontwaardigd: ‘En ik dan?’  ‘Jij kan oprotten’,  reageerde ze vanuit de armen van de man die haar vasthield. En meteen corrigeerde ze zich. ‘Nee, blijf maar. Jij hoort er ook bij. Het ligt niet aan jou. Het ligt aan mij. Ik kan kiezen. Jij bent vast niet alleen maar narigheid’. ‘Wacht maar tot je hem leert kennen’, mopperde de man.

‘Hoe voelde jij je toen ze zei dat je kon oprotten?’, vroeg de begeleider aan het verstoten leven. ‘Eerlijk gezegd, ik kreeg de neiging om haar een schop te geven’, bekende de man. ‘Dat begrijp ik’ ,  reageerde de begeleider treurig. ‘Een bekende reactie van levens die afgewezen worden’. ‘En jij?’, vroeg de begeleider aan de man die haar nog steeds in zijn armen hield. Hij grijnsde breed. ‘Geweldig’, antwoordde hij.  ‘Iedere ochtend wakker worden tussen twee mannen’, zei de begeleider tegen de vrouw. ‘En aan jou de keuze naar wie je je toedraait’.

‘Ik maak de keuze’, begreep ze. ‘Jij maakt de dag’, bevestigde de begeleider. ‘Mannen zijn net als het leven. Ze worden wat jij erin stopt’.

‘Even opletten bij het wakker worden’, begreep zij. ‘Vertel mij wat mevrouw, mannen…’, knikte de begeleider. ‘En hou nu eindelijk eens op met knuffelen’. ‘Eerst hij nog even’, reageerde ze. Ze kroop overeind en gaf  de andere man een knuffel.  De begeleider zuchtte.

Ons nieuwe e-book ‘Loslaten’ (€ 15,-) is uitgegeven. ‘Loslaten’  is een boek over vergankelijkheid. Het is een persoonlijk boek over onze levensreis. Alles in dit leven is vergankelijk. We verliezen al datgene en al diegenen waarmee we ons verbonden weten. Loslaten is het omarmen van de vergankelijkheid. Door de vergankelijkheid te omarmen kan je het leven intenser beleven en in het afscheid vrede ervaren. Loslaten is het laatste, moeilijkste en mooiste liefdesgebaar in leven en sterven. De Journalist Mark Pennepunt zoekt in een interview met Leven en Dood naar antwoorden op de vraag: hoe laat ik los?. Het boek kan via deze link besteld worden.

Op 19, 20 en 21 april geven we de workshop De kracht van liefde, een workshop over intimiteit en seksualiteit. Deze workshop wordt georganiseerd door Heike Huidekoper.   U kunt zich bij de organisator inschrijven via telefoon:06-46313463 of e-mail heikonh@hotmail.com

 

Piet Weisfelt

Wie zijn wij

Piet Weisfelt (1944)
Met onderwijs, (organisatie)begeleiding en coaching heeft hij ruime ervaring. Hij publiceerde over begeleiding, persoonlijke groei en organisatieontwikkeling. In de school van Weisfelt verzorgt hij opleidingen en trainingen in het werken met liefdesenergie. Deze opleidingen en trainingen zijn gericht op individuele ontwikkeling, coaching en groeps – en organisatieontwikkeling

Marry Weisfelt-Pit (1946)
studeerde onder meer Nederlands en was opgeleid in verschillende richtingen van de humanistische psychologie. Zij had ruime ervaring op het gebied van training en coaching. In het bijzonder was zij deskundig in het werken met intimiteit en seksualiteit. Marry is overleden op 13 augustus 2023.

Close search

Winkelmand

Back To Top