skip to Main Content

Logo Weisfelt

 

 

Ons logo is het beeld van de wijze. Hij is van alle tijden en alle culturen. Altijd en overal is liefde het belangrijkste richtinggevende begrip geweest. De wijze verwoordt het universele weten van de wetten van de liefde. Het is aan ons dit weten in praktijk te brengen. Dat noemen we visiegericht werken.

0578-755027 info@weisfelt.nl

Werken met liefdesenergie. Over geven en ontvangen

Werken Met Liefdesenergie. Over Geven En Ontvangen

Ze zitten tegenover elkaar. Een echtpaar. Ze zeggen dat ze van elkaar houden. Hij heeft een goede baan in Nederland, zij kan een prachtige baan in het buitenland krijgen. De keuze lijkt of het een of het ander te zijn. Een relatie waarin ze elkaar alleen in vakanties ontmoeten, willen ze geen van beiden. Ze komen er samen niet uit.

‘Hier heb je een papiertje’, zegt de begeleider. ‘Ieder tekent aan een kant van het papier een symbool van iets dat zielsbelangrijk voor je is’. Als dat gedaan is zegt hij: ‘pak dat papiertje allebei vast. Je hebt 8 minuten om uit te maken wie het krijgt. Als je het na 8 minuten allebei nog vast hebt, krijgt niemand het. Als het papier verscheurd of verkreukeld is, ook niet. Ga je gang. De tijd gaat nu in’. Een minuut later is de oefening voorbij. De man zit geschokt naar zijn vrouw te kijken. Zij zit met het papier in haar handen en met woedende tranen in haar ogen.

‘Geen daverend succes’, constateert de begeleider. ‘Je geeft het zomaar weg’, sist de vrouw naar haar man. ‘Klootzak!’ ‘Maar, maar’, stottert de man, ‘ik heb je toch juist iets moois gegeven. Dat deed ik voor jou!’ ‘Ik wil het niet hebben’, raast zij. ‘Je geeft mij dat rot papiertje en je ontneemt mij de man van wie ik hou. Je geeft jezelf zomaar weg!’ ‘Ik bedoelde het goed’, probeert de man. ‘De bedoeling kan goed zijn, het effect is beroerd’, grijpt de begeleider in. ‘Stop. Drie minuten de ogen dicht. Terug in jezelf. Onderzoek van binnen wat ieders bijdrage is’. Er volgen drie minuten stilte. De energie die in de ruimte bliksemde, wordt langzaam stiller. Een enkele traan reikt uit. Dan is de tijd om.

‘Ik begin met jou’, zegt de begeleider tot de vrouw. ‘Wat was jouw bijdrage?’ Ze glimlacht treurig. ‘Ik wil mezelf niet inleveren, maar ik wil ook niet dat hij zichzelf uitlevert’, zegt ze. ‘Misschien is de strijd voor mij belangrijker dat de afloop. Ik wil niet verliezen, maar ik wil hem! Het lijkt wel of ik getrouwd ben met een verlengstuk van mezelf!’ ‘En jij?’, vraagt de begeleider aan de man. ‘Wat is jouw bijdrage?’ ‘Geven en nemen is een’, antwoordt de man. ‘Dat heb je ons zelf geleerd! Door echt te geven ontvang je ook’. ‘Moment’, zegt de begeleider. Hij verlaat de ruimte en komt terug met een broodmes. ‘Alsjeblieft’, zegt hij tegen de man en drukt het mes in zijn hand. ‘Snijd je hart uit en geef het aan haar’. ‘Neeee’, schreeuwt de vrouw. Ze schiet uit haar stoel, slaat het mes uit zijn handen en klampt zich aan hem vast.

‘Geven en nemen is een’, zegt de begeleider. ‘Willem Zwartberg, mijn oude leermeester, zei daarbij vaak:  ‘Als je kiest voor de liefde, kies je ook voor  de verwondingen die we elkaar in het leven aandoen’. ‘Wie de liefde probeert te gebruiken als een zalfje om de wonden te helen, veroorzaakt ontstekingen. Liefde is soms heel pijnlijk. De vraag is of jullie die pijn aankunnen’.

Ze liepen later met de armen om elkaar heen de ruimte uit. Geen idee waar ze zijn gaan wonen…..

Voor onze nieuwe opleiding ‘Professioneel werken met liefdesenergie’ zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Alle nadere informatie vind je op onze site: weisfelt.nl

Piet Weisfelt

Wie zijn wij

Piet Weisfelt (1944)
Met onderwijs, (organisatie)begeleiding en coaching heeft hij ruime ervaring. Hij publiceerde over begeleiding, persoonlijke groei en organisatieontwikkeling. In de school van Weisfelt verzorgt hij opleidingen en trainingen in het werken met liefdesenergie. Deze opleidingen en trainingen zijn gericht op individuele ontwikkeling, coaching en groeps – en organisatieontwikkeling

Marry Weisfelt-Pit (1946)
studeerde onder meer Nederlands en was opgeleid in verschillende richtingen van de humanistische psychologie. Zij had ruime ervaring op het gebied van training en coaching. In het bijzonder was zij deskundig in het werken met intimiteit en seksualiteit. Marry is overleden op 13 augustus 2023.

Close search

Winkelmand

Back To Top