skip to Main Content

Logo Weisfelt

 

 

Ons logo is het beeld van de wijze. Hij is van alle tijden en alle culturen. Altijd en overal is liefde het belangrijkste richtinggevende begrip geweest. De wijze verwoordt het universele weten van de wetten van de liefde. Het is aan ons dit weten in praktijk te brengen. Dat noemen we visiegericht werken.

0578-755027 info@weisfelt.nl

Werken met liefdesenergie De luide lach

Werken Met Liefdesenergie   De Luide Lach

Een man in de groep meldt zich. ‘Ik heb het even lastig’, begint hij. ‘Ik heb een vakantie met mijn gezin geschrapt om hier te kunnen zijn’. En dan volgt zijn verhaal. Zijn werk vraagt veel en gaat voor. De relatie met zijn vrouw gaat beneden het vriespunt. Zijn twee kinderen gaan hem als een vreemde zien. Hij voelt zich steeds meer buitengesloten. Hij kan niet anders. Het werk gaat voor. Hij praat erover alsof hij een saaie film beschrijft. Pijnlijke momenten worden gevolgd door een luide lach.

Praten over is de dood in de pot. Tijd voor actie dus. ‘Jij bent zijn vrouw’, zegt de begeleider terwijl hij een deelneemster aan wijst. ‘Jullie zijn zijn kinderen. En jij bent zijn lach. Je lacht zo hard mogelijk bij alle pijnlijke momenten’. En dan tegen de man: ‘Jij komt thuis, zoals gebruikelijk ruim na het eten, je bent moe en wil tv kijken. Ga je gang…’

De deelnemers moeten het doen een heel magere instructie, maar het inleidende verhaal was meer dan genoeg om in actie te komen. Zij schiet overeind en staat voor hem: ‘waar was je’, snauwt ze. ‘Ik moest overwerken’, zegt hij ontwijkend. Meteen daarop klinkt een snijdende lach door de ruimte: HAHAHAHA…. ‘Een rot smoes!’ schreeuwt ze. Ze grijpt hem vast en rammelt hem heen en weer. ‘Ik…’, probeert hij. HAHAHAHA, galmt het. De onverwachte heftigheid werkt in haar voordeel. Ze werkt hem tegen de grond. De twee kinderen staan erbij en beginnen te juichen. ‘Ga door mam! Sla erop!’ HAHAHAHA klinkt er boven het lawaai uit. De vrouw grijpt hem in zijn kruis. ‘Je laat mij in de steek. Je laat ons verrekken. Je verpest het allemaal. Waar ben je?’ ‘Hier’, piept hij. HAHAHAHA schalt het. ‘Even stop’, grijpt de begeleider in. De vrouw laat hem los. Het wordt stil. ‘Hoe is het nu?’, vraagt de begeleider. ‘Zo gaat het thuis gelukkig niet’, antwoordt de man. ‘Dat is heel erg voor je’, zucht de begeleider, ‘want ga er maar rustig van uit dat dit thuis wel ervaren wordt. Blijkbaar hebben ze je al opgegeven. Eerst is er de boosheid die niet aankomt. Dan is er de liefde die teruggetrokken wordt. Wil je weten hoe het afloopt? Dan kunnen we het spel nog wel even voortzetten’. De man kijkt om naar zijn tegenspelers. Daar zit de vrouw met vlammende ogen. Twee kinderen met strakke monden en een diep ademende lach. ‘Ik denk dat ik het wel weet’, zegt de man terwijl hij zich naar de begeleider keert. Hij zwijgt even. Dan zegt hij peinzend: ‘dus de kilte thuis is verzwegen boosheid’. ‘Je verzwegen zelf roept verzwegen boosheid op’, antwoordt de begeleider. ‘Kom gewoon eens een keer echt thuis’, snauwt de vrouw achter hem. HAHAHAHA volgt meteen daarna. De man krimpt ineen alsof hij een klap op zijn hoofd gekregen heeft. ‘Zo doe ik het dus. Ik lach het weg’, mompelt hij. HAHAHAHA klinkt het. Nu zit de man ineengedoken, met de handen voor zijn ogen. ‘Verdomme wat heb ik gedaan?’, fluistert hij. ‘Wat nu?’ ‘Nu neem je hier afscheid en ga je naar huis’, suggereert de begeleider. ‘Je hebt daar belangrijker werk te doen dan hier’.

De man nam afscheid en ging. Nog tijdens de workshop kwam er een mailtje binnen: ‘We zitten in Duitsland. Allemaal bedankt. Hartelijke groet’.

Op 08, 09, 10 mei 2017 geven wij de workshop ‘Liefdes Leven’. Dit is een workshop voor begeleiders en trainers die zich verder willen scholen in het werken met (partner)relaties. Je kan je aanmelden via onze site weisfelt.nl. 

Piet Weisfelt

Wie zijn wij

Piet Weisfelt (1944)
Met onderwijs, (organisatie)begeleiding en coaching heeft hij ruime ervaring. Hij publiceerde over begeleiding, persoonlijke groei en organisatieontwikkeling. In de school van Weisfelt verzorgt hij opleidingen en trainingen in het werken met liefdesenergie. Deze opleidingen en trainingen zijn gericht op individuele ontwikkeling, coaching en groeps – en organisatieontwikkeling

Marry Weisfelt-Pit (1946)
studeerde onder meer Nederlands en was opgeleid in verschillende richtingen van de humanistische psychologie. Zij had ruime ervaring op het gebied van training en coaching. In het bijzonder was zij deskundig in het werken met intimiteit en seksualiteit. Marry is overleden op 13 augustus 2023.

Close search

Winkelmand

Back To Top