skip to Main Content

Logo Weisfelt

 

 

Ons logo is het beeld van de wijze. Hij is van alle tijden en alle culturen. Altijd en overal is liefde het belangrijkste richtinggevende begrip geweest. De wijze verwoordt het universele weten van de wetten van de liefde. Het is aan ons dit weten in praktijk te brengen. Dat noemen we visiegericht werken.

0578-755027 info@weisfelt.nl

Werken met liefdesenergie Langs het strakke touwtje

Werken Met Liefdesenergie      Langs Het Strakke Touwtje

‘Het is een aardige man’, zegt de begeleider tegen zijn supervisor. ‘En hij pakt me in waar ik bij sta. Hij praat veel, maar zegt vrijwel niets. Na een uur nemen we vriendelijk afscheid en vraag ik me af wat wen nu eigenlijk besproken hebben. Ik weet niet wat ik ermee aan moet. Hoe kan ik echt contact met deze client krijgen?’

De supervisor pakt een rolletje schilder plakband. ‘Pak vast’, zegt hij en duwt het einde in de hand van de begeleider. Hij schuift zijn stoel een paar meter achteruit, pakt het andere eind van het afgerolde tape. ‘De spelregels zijn als volgt’, zegt hij, ‘als het plakband slap hangt is de echtheid uit het gesprek en wordt het vervelend. Als het strak staat gebeurt er echt wat. Als het breekt is de spanning te groot geworden en wordt de relatie verbroken. Als we elkaar nader komen rollen we het plakband in. Daar gaan we: Ik weet niet wat ik met je aan moet’. Het plakband staat strak. ‘Hoe bedoel je?’ ‘Je laat jezelf niet zien’. ‘He?!’ ‘Precies’. Het plakband hangt slap. ‘Ik heb een cliënt die het contact niet echt aangaat’, zegt de begeleider verontwaardigd, ‘en nu heb ik het gedaan!?’ ‘Klopt precies’, antwoordt de begeleider. ‘Jij accepteert het dus jij doet het’. Het plakband staat strak. ‘Maar ik kan toch moeilijk….’ ‘Je gebruikt je kloten niet’, zegt de begeleider. Het plakband hangt met een diepe boog. Het is even stil. Dan zegt de begeleider: ‘ik ontwijk de confrontatie. Dat ken ik van mezelf’. Hij trekt het plakband aan. ‘Nog steeds de lieve jongen in plaats van de bekwame begeleider?’, vraagt de supervisor. Het plakband staat snaar strak. De begeleider schudt het hoofd alsof hij de boodschap van zich af wil schudden. Dan is het even stil. ‘En deze cliënt is nog steeds het broertje dat in bescherming genomen moet worden’, gromt de begeleider. Hij schuift zijn stoel wat naar voren en rolt het plakband in. ‘Pas als je jouw overdracht bewust bent kan je hem met de zijne helpen’, zegt de supervisor die ook iets naar voren schuift. Weet je nu hoe je het gebabbel kan doorbreken?  ‘Welke strijd ontloop je met dit gebabbel ?’, vraagt de begeleider aan de cliënt die hij in gedachten voor zich ziet. ‘Dat begint erop te lijken’, zegt de supervisor.

‘Schilder tape’, zegt de begeleider bij de afronding van de supervisie. ‘Hoe kom je op het idee?’. ‘Van Willem Zwartberg’, antwoordt de supervisor. ‘Hij leerde me hoe belangrijk het was het woord in de ervaring te brengen. Teveel begeleidingswerk is praten over. Dat schiet niet op. In zijn trainingen noemde hij het altijd werken langs het strakke touwtje’.

‘Echtheid aan beide kanten van de lijn’, knikte de begeleider. ‘Een eerste voorwaarde voor het werken met liefdesenergie’, bevestigde de supervisor.

Voor de training ‘ de voeding van liefde’, 8, 9,10 mei zijn nog 3 plaatsen vrij. Voor de opleiding ‘de klank van liefde: vakwerk’ in het cursusjaar 2017/2018 zijn nog enkele plaatsen vrij.                                 Alle benodigde informatie vind je op onze site weisfelt.nl.                                     

 

Piet Weisfelt

Wie zijn wij

Piet Weisfelt (1944)
Met onderwijs, (organisatie)begeleiding en coaching heeft hij ruime ervaring. Hij publiceerde over begeleiding, persoonlijke groei en organisatieontwikkeling. In de school van Weisfelt verzorgt hij opleidingen en trainingen in het werken met liefdesenergie. Deze opleidingen en trainingen zijn gericht op individuele ontwikkeling, coaching en groeps – en organisatieontwikkeling

Marry Weisfelt-Pit (1946)
studeerde onder meer Nederlands en was opgeleid in verschillende richtingen van de humanistische psychologie. Zij had ruime ervaring op het gebied van training en coaching. In het bijzonder was zij deskundig in het werken met intimiteit en seksualiteit. Marry is overleden op 13 augustus 2023.

Close search

Winkelmand

Back To Top