skip to Main Content

Logo Weisfelt

 

 

Ons logo is het beeld van de wijze. Hij is van alle tijden en alle culturen. Altijd en overal is liefde het belangrijkste richtinggevende begrip geweest. De wijze verwoordt het universele weten van de wetten van de liefde. Het is aan ons dit weten in praktijk te brengen. Dat noemen we visiegericht werken.

0578-755027 info@weisfelt.nl

De vlucht uit het bestaan

Over psychotische patronen

16, 17 en 18 december 2019

Inhoud:

Deze workshop is de vijfde van een serie van tien voor mensen die verdere verdieping willen bij het uitvoeren van begeleidend werk. In deze workshop staan we stil bij de eerste categorie van persoonlijkheidsstructuren: mensen met psychotische patronen. Onder deze categorie zijn een groot aantal verschillende persoonlijkheidsstructuren te onderscheiden. Het algemene kenmerk is steeds dat je te maken krijgt met de neiging van de cliënt om zich uit het hier en nu en uit het contact terug te trekken.

Psychotische patronen leiden ertoe dat je de neiging hebt je in je eigen binnenwereld op te sluiten. Op den duur dreig je dan het contact met de werkelijkheid te verliezen. De eigen droomwereld wordt de nieuw ervaren werkelijkheid. Vaak wordt dit verward met spirituele kwaliteiten. Uiteindelijk dreigt de psychose, met vaak diepe angsten tot gevolg. Dan kom je in een toenemend isolement terecht. De lijdensdruk is hoog.

De eerste taak van de begeleider is veelal de relatie zo aan te gaan dat deze mensen weer structuur in hun leven kunnen krijgen. Daarnaast komen de verborgen, meestal vroeg kinderlijke thema’s aan bod. Dit vraagt van de begeleider een grote inzet en een hoge mate van deskundigheid. De cliënt (het cliëntsysteem) heeft immers de neiging om te vluchten voor de angsten die spelen en de relatie te verbreken.

De meest belangrijke technieken voor het werken met deze mensen komen aan bod: het werken met feedback, confrontaties, de ‘eskimo techniek’ en psychodrama. Daarnaast wordt aandacht besteed aan crisis interventie. Je leert de persoonlijkheidsstructuur ‘aan den lijve’ ervaren.  Het centrale thema bij deze patronen ligt op het gebied van contact maken en isoleren, uitdaging en vlucht. Angst regeert het leven. Eveneens wordt aandacht besteed aan de persoonlijke reacties die deze mensen bij de coach kunnen oproepen. Er wordt veel praktisch geoefend met alle facetten die in het behandelplan aan bod komen.

Literatuur:

Op weg naar gezondheid’ van Piet Weisfelt

Boek - Op weg naar gezondheid

Meer informatie:

Werktijden: 10.00 uur - 22.00 uur
De laatste dag wordt gewerkt tot 17.00 uur
Werkplek:
 De Hoorneboeg, te Hilversum
Route naar De Hoorneboeg:

Begeleiders: Piet en Marry Weisfelt
De supervisiebijeenkomsten worden
aangeboden door: Piet Weisfelt

Deelname en kosten:
Maximaal 24 deelnemers
De kosten per workshop zijn € 1050,*
De supervisie dagen kosten € 295,*
*inclusief verblijfkosten en catering

Close search

Winkelmand

Back To Top