skip to Main Content

Logo Weisfelt

 

 

Ons logo is het beeld van de wijze. Hij is van alle tijden en alle culturen. Altijd en overal is liefde het belangrijkste richtinggevende begrip geweest. De wijze verwoordt het universele weten van de wetten van de liefde. Het is aan ons dit weten in praktijk te brengen. Dat noemen we visiegericht werken.

0578-755027 info@weisfelt.nl

De druk van het bestaan

Over neurotische patronen

4, 5 en 6 november 2019

Inhoud:

Deze workshop is de derde van een serie van tien voor mensen die verdere verdieping willen bij het uitvoeren van begeleidend werk. In deze workshop staan we stil bij de eerste groep van persoonlijkheidsstructuren: mensen met neurotische patronen. Onder deze categorie zijn een groot aantal verschillende persoonlijkheidsstructuren te onderscheiden. Het centrale thema van deze workshop is het gebukt gaan onder de eisen die het leven stelt. Gevoelens van schuld en schaamte spelen een belangrijke rol. Deelnemers leren deze thema’s vanuit de eigen ervaring kennen.

Neurotische patronen zijn een bron van veel interne spanning. Je voelt de last van plichten en taken zo zwaar dat je eronder kunnen bezwijken. Vaak is er sprake van uitvallen door overspanning of ‘burn-out’ verschijnselen. Soms leef je met een gevoel van voortdurend tekort schieten. Neurotische systemen kenmerken zich door een zware werkdruk, een hoge prestatie motivatie en een algemeen gemis aan vreugde en plezier.

In het werken met liefdesenergie leert de begeleider op een subtiele manier de relatie op te bouwen. In deze relatie kan de cliënt (het cliëntsysteem) de rust ervaren om tot zichzelf te komen. Stukje bij beetje leert men de spanningen los te laten en het leven meer kleur te geven. De ‘last’ van het leven kan op die manier veranderen tot een plezierige uitdaging.

De meest belangrijke technieken voor het werken met deze patronen komen aan bod: het werken met permissies, decontaminatie, het werken met denk- en gevoelsstoornissen. Je leert de persoonlijkheidsstructuur ‘aan den lijve’ ervaren. Er wordt veel praktisch geoefend met alle facetten die in het behandelplan aan bod komen.

Literatuur:

‘Op weg naar gezondheid’ van Piet Weisfelt

Boek - Op weg naar gezondheid

Meer informatie:

Werktijden: 10.00 uur - 22.00 uur
De laatste dag wordt gewerkt tot 17.00 uur
Werkplek:
 The Land of Now, te Siddeburen.
Route naar The land of Now:

Begeleiders: Piet en Marry Weisfelt
De supervisiebijeenkomsten worden
aangeboden door: Piet Weisfelt

Deelname en kosten:
Maximaal 24 deelnemers
De kosten per workshop zijn € 1050,*
De supervisie dagen kosten € 295,*
*inclusief verblijfkosten en catering

Close search

Winkelmand

Back To Top