skip to Main Content

Logo Weisfelt

 

 

Ons logo is het beeld van de wijze. Hij is van alle tijden en alle culturen. Altijd en overal is liefde het belangrijkste richtinggevende begrip geweest. De wijze verwoordt het universele weten van de wetten van de liefde. Het is aan ons dit weten in praktijk te brengen. Dat noemen we visiegericht werken.

0578-755027 info@weisfelt.nl

Opleiding/Nascholingen

 

Ieder cursusjaar biedt Weisfelt een aantal driedaagse workshops aan als (na)scholing. Deze scholing is bedoeld voor deelnemers die eerder één van onze opleidingen hebben afgerond of mensen met een vergelijkbaar opleidings- of ervaringsniveau. Men kan voor een of meerdere workshops intekenen. Voor ‘nieuwkomers’ is een kennismakingsgesprek gewenst.

De nascholing biedt deelnemers de mogelijkheid tot een voortdurende professionalisering. Bestaande deskundigheden worden onderhouden en verdiept, nieuwe mogelijkheden worden toegevoegd.

De nascholing bestaat uit verschillende elementen:

  • In de eerste plaats is er de opleiding ‘De klank van liefde: Vakwerk‘.
    Een vakopleiding voor mensen die met mensen werken: begeleiders, leidinggevenden, adviseurs en trainers. Wij scholen deelnemers in het professioneel werken met liefdesenergie. Dit is een directe, contact gerichte manier van werken, met als belangrijkste kenmerk dat de relatie de bedding van het leerproces is. Om dat werk te kunnen doen is een juiste houding, persoonlijke ontwikkeling en een goede beheersing van het vak noodzakelijk.
  • In de tweede plaats bieden we een drieluik aan over drie essentiële houdingen ten aanzien van het leven. Deze levensthema’s bieden een basis voor diagnostiek en behandelplanning. Achtereenvolgens komen daarbij aan bod: de vlucht uit het bestaan, (psychotische patronen), de strijd om het bestaan, (sociopathische patronen), de druk van het bestaan (neurotische patronen). In deze programma’s besteden we ook aandacht aan gezondheid: de ontmoeting met het bestaan. Het drieluik biedt een verdere verdieping bij het uitvoeren van begeleidend werk.
  • Daarnaast is er de workshop Altijd aardig blijven? Een workshop over liefde en boosheid naar aanleiding van ons boek Altijd Aardig Blijven?
  • Tenslotte geven we drie keer een supervisie dag. Je kan voor iedere dag apart inschrijven. Deelnemers kunnen vragen omtrent de eigen (werk)praktijk inbrengen om in samenwerking met groepsgenoten en de supervisor deze vragen nader te verkennen en uit te werken tot gezonde antwoorden.

Doelgroep

De workshops staan open voor deelnemers met een achtergrond van een van de scholen in de moderne humanistische psychologie: een Rogeriaanse opleiding, een Gestalt opleiding, een T.A. opleiding, een opleiding NLP of een opleiding lichaamswerk. Deelnemers met een vergelijkbaar opleidings – of ervaringsniveau zijn evenzeer welkom. Voor belangstellenden die nog niet eerder kennis hebben gemaakt met onze manier van werken is een gratis kennismakingsgesprek wenselijk. 

Werkvormen:

Korte stukken theorie worden afgewisseld met veel oefenwerk. Het oefenwerk is zeer gevarieerd. De manier van werken is speels, intens en respectvol.

Meer informatie:

Werktijden: 10.00 uur - 22.00 uur
De laatste dag wordt gewerkt tot 17.00 uur

Begeleiders: Piet en Marry Weisfelt
De supervisiebijeenkomsten worden
aangeboden door: Piet Weisfelt

Deelname en kosten:
Maximaal 18 deelnemers
De kosten per workshop zijn € 1025,*
De supervisie dagen kosten € 295,*
*inclusief verblijfkosten en catering

Close search
Back To Top