skip to Main Content

Logo Weisfelt

 

 

Ons logo is het beeld van de wijze. Hij is van alle tijden en alle culturen. Altijd en overal is liefde het belangrijkste richtinggevende begrip geweest. De wijze verwoordt het universele weten van de wetten van de liefde. Het is aan ons dit weten in praktijk te brengen. Dat noemen we visiegericht werken.

0578-755027 info@weisfelt.nl

Werken met liefdesenergie. Verstoppertje

Werken Met Liefdesenergie. Verstoppertje

‘Ik ben een keer vreemdgegaan’, zei hij. ‘Daar heb ik veel spijt van. Het gevolg is dat zij me wel vergeven heeft, maar nu niets meer van me wil. We vrijen nu al twee jaar niet meer’. ‘Ik ben bang’, reageerde ze toen de begeleider naar haar keek. ‘Wie garandeert me dat zoiets niet weer gebeurt?’ Haar schouders trokken naar voren, haar lijf ging achteruit in de stoel. ‘Ik heb er geen zin meer in’, eindigde zij.

‘Wat komen jullie hier doen?’, vroeg de begeleider. ‘We zitten allebei erg met de situatie’, reageerde de man. ‘Ik weet niet wat ik kan doen om haar angst weg te nemen’. ‘Ik kan me er niet overheen zetten. Ik wil wel, maar het lukt niet’, zuchtte ze. ‘Schuif de stoelen maar tegenover elkaar’, zei de begeleider, ‘en vertel elkaar maar eens hoe het is om wraak op elkaar te nemen’. Geschrokken keek het stel naar de begeleider. ‘Wraak nemen? Dat doen we helemaal niet’, zei ze geschrokken. ‘Wel degelijk’, knikte de begeleider. ‘Je man gaat vreemd omdat jij hem niet geeft wat hij zoekt. Jij vlucht omdat hij vreemd gegaan is’. ‘Dat is toch niet waar!’, zei de man geschrokken. ‘Zou jij vreemd gegaan zijn als zij een goede sekspartner was geweest?’, vroeg de begeleider. Hij ging meteen verder met een vraag aan de vrouw: ‘Zou jij niet willen vrijen als hij je gaf wat je wilde?’  Het stel zweeg en ze keken elkaar aan.

‘Jullie hebben een keus’, zei de begeleider. ‘Of je accepteert de huidige ingevroren toestand, of je hoort eindelijk eens van elkaar wat jullie met deze verhouding willen’. Het bleef een poosje stil.

‘Ik heb nooit gezegd dat ik bang ben dat ik niet goed genoeg ben voor jou’, bekende ze uiteindelijk. ‘Voor mij is het eigenlijk hetzelfde’, zei hij op een verbaasde toon. ‘Hoe zou het zijn om elkaar eens echt te ontmoeten in plaats van verstoppertje te spelen?’, vroeg de begeleider.  ‘Ik zou niets liever willen’, zuchtte zij. Hij knikte.

‘Schuif de stoelen eens haaks op elkaar’, instrueerde de begeleider. ‘Pak zijn linkerarm. Stroop zijn mouw eens op. Pak zijn hand vast en breng hem naar je mond. Je kunt kussen en bijten zoals je daar zin in hebt. Je kan de hele arm gebruiken’. ‘En jij’, zei hij tegen de man, ‘breng je rechterhand maar naar het lijf van je vrouw. Iedere kus kan je met een streling van gelijke intensiteit beantwoorden. Iedere beet kan je beantwoorden met een kneep’. Het stel begon wat aarzelend, maar al snel leken ze in elkaar op te gaan. ‘Sluit jullie ogen’, zei de begeleider. ‘Begin voor het eerst na zo lange tijd op deze manier eens het gesprek wat zo nodig is. Een gesprek over liefde en verlangen. Het einde van het verstoppertje spelen’. Al heel snel veranderde de aarzelend begonnen oefening in een intense ontmoeting, waarbij zuchten en kreunen klonken en twee lijven naar elkaar tastten.  ‘Stop maar’, zei de begeleider een poosje later. De rest doe je thuis maar’.

Nadat de kleren weer wat waren rechtgetrokken keek het stel de begeleider aan.

‘Ik wist niet….’, begon zij. ‘Je lijf weet het wel’, onderbrak de begeleider. ‘Jullie staan ervoor een nieuwe start te maken. Denk niet dat een enkele ervaring de oplossing van je probleem biedt. Liefde vergt onderhoud en dat hebben jullie schromelijk verwaarloosd. Zullen we een nieuwe afspraak maken?’

In verband met de corona narigheid hebben we al onze workshops opgeschort tot na de zomervakantie. Hieronder volgt een lijst: Intimiteit en seksualiteit verplaatst naar 31 augustus, 1, 2 september 2020 Land of Now/ Lijven Lezen (2) blijft staan op 28, 29, 30 september 2020 Land of Now/ Werken met groepen verplaatst naar 12, 13, 14 oktober 2020 Hoorneboeg / Lijven Lezen (1) verplaatst naar 02, 03, 04 november 2020 Hoorneboeg/ Belangstellenden kunnen zich nog aanmelden voor een plek op de wachtlijst.

Piet Weisfelt

Wie zijn wij

Piet Weisfelt (1944)
Met onderwijs, (organisatie)begeleiding en coaching heeft hij ruime ervaring. Hij publiceerde over begeleiding, persoonlijke groei en organisatieontwikkeling. In de school van Weisfelt verzorgt hij opleidingen en trainingen in het werken met liefdesenergie. Deze opleidingen en trainingen zijn gericht op individuele ontwikkeling, coaching en groeps – en organisatieontwikkeling

Marry Weisfelt-Pit (1946)
studeerde onder meer Nederlands en was opgeleid in verschillende richtingen van de humanistische psychologie. Zij had ruime ervaring op het gebied van training en coaching. In het bijzonder was zij deskundig in het werken met intimiteit en seksualiteit. Marry is overleden op 13 augustus 2023.

Close search

Winkelmand

Back To Top