skip to Main Content

Logo Weisfelt

 

 

Ons logo is het beeld van de wijze. Hij is van alle tijden en alle culturen. Altijd en overal is liefde het belangrijkste richtinggevende begrip geweest. De wijze verwoordt het universele weten van de wetten van de liefde. Het is aan ons dit weten in praktijk te brengen. Dat noemen we visiegericht werken.

0578-755027 info@weisfelt.nl

Werken met liefdesenergie. Het Maaimaai conclaaf

Werken Met Liefdesenergie. Het Maaimaai Conclaaf

‘Ik ben zo vaak bang’, vertelde ze. ‘Zelfs in deze kring ben ik bang. Als er onbekenden zijn, ben ik bang. Pas na anderhalve dag voel ik me vrij om weer echt mee te doen met wat hier gebeurt. Ik word achtervolgd door angst’. ‘Ben je hier, nu, bang voor mij?’, vroeg de begeleider. Ze glimlachte. ‘Nee, ik ben niet meer bang voor je. Ik ken je nu. Vroeger was ik doodsbang voor je’. ‘Een groot lijf, soms harde stem, directief’, vatte de begeleider samen. ‘Voor wie was je bang?’ Ze begon te huilen. ‘Ik ben als kind misbruikt’, zegt ze. De begeleider wist het verhaal eigenlijk al wel. Het gedrag van teruggetrokken waakzaamheid, de weerloosheid van een krachtige en daadkrachtige vrouw. ‘Zo onveilig?’, wist hij. ‘Ik kon nergens heen’, huilde ze. ‘Kleine meisjes zijn zo slim’, suggereerde de begeleider. ‘Waar had je een plekje om veilig te zijn in alle onveiligheid’? ‘Ik bouwde een tent’, antwoordde ze. ‘Daar kon ik me verstoppen’. ‘Vertel eens over die tent’, stelde de begeleider voor. ‘Ik bouwde die in mijn slaapkamer, met stoelen en dekens Daar zat ik dan’. ‘Heel alleen?’, veronderstelde de begeleider. Oud verdriet kwam vrij. ‘Nee, ik had Maaimai. Maimaai was mijn beer’. ‘Kon jij Maaimaai vertellen over hoe bang je was en wat er gebeurd was?’, vroeg de begeleider. Ze schudde haar hoofd. ‘Dat was niet nodig. Hij wist het wel. Hij zei niets, maar hij troostte me wel’.  Een lichtvlekje liefde in een schets van duistere krachten. ‘Doe je ogen maar dicht’, zei de begeleider, hij sprak wat langzamer, wat meer fluisterend. ‘We reizen naar je tent. Open je armen maar. Hier heb je Maaimaai. Houd hem maar goed vast. Samen met Maaimaai, samen in de tent, tranen en troost’. Ze huilde zichzelf terug in haar kindertijd. ‘Luister maar goed’ ging de begeleider verder in de droom. Daar zat het meisje van weleer met haar beer in haar armen.  ‘Hallo Margriet, bromde de begeleider. ‘Wat fijn dat jij me vasthoudt’. Ze zuchtte en knikte. ‘Jij bent er. Dan ben ik minder bang. Ik ben hier zo alleen’. ‘We durven de tent niet uit’, zuchtte de beer. ‘Zouden er dan niet meer bange mensen zijn?’ ‘Niemand weet dat ik hier zit’, huilde ze. ‘Misschien kan ik je helpen’, dacht de beer. ‘Misschien zijn er toch wel meer bange mensen’.  De begeleider wees naar een drietal groepsleden. Vrouwen die haar verhaal niet kenden, maar het wisten vanuit de eigen ervaring. Stilletjes schoven ze dichterbij. Ze tilden het tentdoek op. Handen reiken naar het kleine meisje met de eenzame troost in haar armen. Wat is meer helend dan de troost die de gewonden brengen? Diep verdriet kwam vrij, even nabije troost werd geboden. Er waren nauwelijks woorden, maar er was aanwezigheid en gedeeld weten. De tijd verstreek en heelde.

‘Margriet’, bromt de beer, ‘Later als je groot bent, zal het veilig worden. Later als je groot bent, wordt dit dappere kleine meisje een grote sterke vrouw. Kom maar mee met je zusters uit de tent. Kom maar mee naar de wereld van de grote mensen. Ik ben een beer. Ik weet als geen ander hoe het is om groot en sterk te worden. Kom maar mee naar jezelf. Want als je echt jezelf bent, hoef je niet steeds te worden wie je was…’

‘Meegaan in de tent, praten als een beer.  Hoe kom je erop?’, vroeg een deelnemer in de nabespreking. ‘De ervaring van incest is een dubbele aanslag op je zijn’, antwoordde de begeleider. Het is diefstal van je identiteit en het verraad van een naaste. Dat schept onveiligheid die je leven kan verzieken. Maar pas op! Er is altijd een Maaimaai. In dat door het kind ervaren contact wordt de ervaring van veiligheid bewaard. De Maaimaai is een gids naar het heden’. ‘Maaimaai ligt op zolder. Ik ga hem weer naar beneden halen’, zei Margriet. ‘Maaimaai verdient een ere plek’, bevestigde de begeleider.

In de daaropvolgende pauze zaten een aantal vrouwen bij elkaar. Er werd gefluisterd en gelachen. Na de pauze werd de mededeling gedaan. Er was een nieuwe vereniging opgericht: het Maaimaai conclaaf. Er waren al een aantal inschrijvingen binnen…

Het volgende cursusjaar bieden we een 10 daagse opleiding TA aan. Deze opleiding is bedoeld voor professionals die werken met liefdesenergie. De concepten van TA worden aangeboden met de methodiek van ons werk. Alle informatie vind je op de site weisfelt.nl. De opleiding wordt gegeven door Piet Weisfelt.  De opleiding wordt georganiseerd door Heike Huidekoper. Als je belangstelling hebt, kan je contact opnemen met:

Heike Huidekoper.   heikonh@hotmail.com.      06-46313463

 

 

Piet Weisfelt

Wie zijn wij

Piet Weisfelt (1944)
Met onderwijs, (organisatie)begeleiding en coaching heeft hij ruime ervaring. Hij publiceerde over begeleiding, persoonlijke groei en organisatieontwikkeling. In de school van Weisfelt verzorgt hij opleidingen en trainingen in het werken met liefdesenergie. Deze opleidingen en trainingen zijn gericht op individuele ontwikkeling, coaching en groeps – en organisatieontwikkeling

Marry Weisfelt-Pit (1946)
studeerde onder meer Nederlands en was opgeleid in verschillende richtingen van de humanistische psychologie. Zij had ruime ervaring op het gebied van training en coaching. In het bijzonder was zij deskundig in het werken met intimiteit en seksualiteit. Marry is overleden op 13 augustus 2023.

Close search

Winkelmand

Back To Top