skip to Main Content

Logo Weisfelt

 

 

Ons logo is het beeld van de wijze. Hij is van alle tijden en alle culturen. Altijd en overal is liefde het belangrijkste richtinggevende begrip geweest. De wijze verwoordt het universele weten van de wetten van de liefde. Het is aan ons dit weten in praktijk te brengen. Dat noemen we visiegericht werken.

0578-755027 info@weisfelt.nl

Werken met liefdesenergie.  De weg van de vrijheid.

Werken Met Liefdesenergie.  De Weg Van De Vrijheid.

‘Ik ben het zo zat. Mijn beroep is 24 uur per dag lief zijn’. Ze zuchtte diep. ‘Mijn man brengt het geld binnen, ik regel de zaken thuis. Lief voor mijn man, lief voor mijn kinderen. We hebben het goed maar ik stik! Ik heb alleen maar lieve vrouwen om me heen en… ‘ ‘Vrouwen om haar heen’, sommeert de begeleider. Daar staat ze, midden in een kring van vrouwen. ‘Sluit de kring en vertel haar hoe ze lief moet zijn’, zegt de begeleider. Daar staat ze’ opgesloten in een kring van vrouwen die haar bestoken met instructies: ‘Zo moet je mooi zijn, aardig zijn voor, verrassen met een maaltijd, voorlezen, kapper, make up, kleding, uitjes….’ Eerst staat ze doodstil maar na een paar minuten komt de woede als in een vulkaan naar buiten. ‘Neee!!! Ik ben het zat! Ik wil eruit!’ Ze vecht om los te komen, maar de vrouwen laten haar niet gaan. De stemmen worstelen even heftig als de lijven. Er is geen onderhandeling, er is geen compromis. Ze vechten tot er geen adem meer is. Uiteindelijk vechten ze een verbeten strijd zonder woorden. En dan, uiteindelijk, lukt het haar. Ze kan zich uit de kring wurmen en staat erbuiten. ‘Zo’, hijgt ze. ‘Ik ben vrij’. ‘Open de kring’, zegt de begeleider. De kring opent. Daar staan in een halve cirkel de vrouwen voor haar. Moe gevochten, hijgend, met de armen om elkaar heen geslagen. Krachtige, strijdbare vrouwen staan tegenover haar. ‘Ik ken jouw strijd’ zegt er een. ‘Jouw strijd kennen we allemaal’, zegt een ander. ‘En ieder op een eigen manier’, zegt een volgende. ‘Voel maar eens hoe het is om in die kring te gaan staan als een vrij mens in plaats van opgesloten te zijn’, suggereert de begeleider. Ze knikt, stapt naar voren en slaat haar armen om de schouders van haar zusters. De kring sluit zich. De buitenwereld is even verdwenen. In de kring klinken korte persoonlijke verhalen over de vrijheidsstrijd die nog altijd gevoerd moet worden. In jezelf geloven. Je vrij maken van verwachtingen. Los komen van de opgelegde emancipatie dwang. Je eigen levenskoers uitzetten. De ketenen van de relatie losmaken om je ten volle te kunnen verbinden. Trots zijn op jezelf. De weg van de vrijheid gaan. De begeleider wijst een van de mannelijke deelnemers aan om op een afstandje van de kring te gaan staan. ‘Keer je nu eens om’, zegt hij tegen de vrouw. Ze keert zich om en ziet de man voor haar staan. Ze aarzelt. ‘Ik wil niet weer in die afhankelijkheid’, zegt ze. ‘Niet weer alleen maar geven’. ‘Mooi’, concludeert de begeleider. ‘Hoe lijkt het je om eens te nemen?’ Als een roofdier krimpt ze iets samen. Dan springt ze op hem af. Ze grijpt hem vast. Hij wankelt en zoekt zijn balans. Een korte worsteling volgt, waarbij ze voluit geniet van de krachtmeting. De lust is voelbaar. De vrouwen juichen. Dan laat ze hem weer los en voegt zich bij haar zusters. ‘Dat was heel fijn’, hijgt ze. De man zit op de grond en kijkt met een verbaasde grijns omhoog. ‘Dat vond ik ook’, bekent hij.

‘Weg uit het keurslijf’, zegt ze later tegen de begeleider. ‘Het is niet wat me wordt opgelegd, het is wat ik mezelf aan doe’. ‘Wat je generaties lang wordt aangeleerd, ga je jezelf opleggen’, meent de begeleider. ‘Dan heb je tenminste de illusie van vrijwilligheid’. ‘Het is niet wat de wereld met mij doet, het is wat ik met mezelf doe’, bevestigt zij. ‘En nu je dit weet: wat ga je nu met je leven doen?’ ‘Ik ga de weg van de vrijheid’, antwoordt ze.

De jaaropleiding ‘Professioneel werken met liefdesenergie’ start in september 2019. Alle informatie tref je aan op onze site: weisfelt.nl.

Piet Weisfelt

Wie zijn wij

Piet Weisfelt (1944)
Met onderwijs, (organisatie)begeleiding en coaching heeft hij ruime ervaring. Hij publiceerde over begeleiding, persoonlijke groei en organisatieontwikkeling. In de school van Weisfelt verzorgt hij opleidingen en trainingen in het werken met liefdesenergie. Deze opleidingen en trainingen zijn gericht op individuele ontwikkeling, coaching en groeps – en organisatieontwikkeling

Marry Weisfelt-Pit (1946)
studeerde onder meer Nederlands en was opgeleid in verschillende richtingen van de humanistische psychologie. Zij had ruime ervaring op het gebied van training en coaching. In het bijzonder was zij deskundig in het werken met intimiteit en seksualiteit. Marry is overleden op 13 augustus 2023.

Close search

Winkelmand

Back To Top