skip to Main Content

Logo Weisfelt

 

 

Ons logo is het beeld van de wijze. Hij is van alle tijden en alle culturen. Altijd en overal is liefde het belangrijkste richtinggevende begrip geweest. De wijze verwoordt het universele weten van de wetten van de liefde. Het is aan ons dit weten in praktijk te brengen. Dat noemen we visiegericht werken.

0578-755027 info@weisfelt.nl

Werken met liefdesenergie.   De levensgeest

Werken Met Liefdesenergie.   De Levensgeest

‘Ik zie iedereen om me heen lachen en huilen’, zegt de deelnemer. Ik zit er maar bij. Het raakt me niet. Vaak vraag ik me af wat ik hier eigenlijk doe. Toch wil ik hier ook wel zijn. De manier waarop mensen hier met elkaar omgaan raakt me, maar schrikt me eigenlijk ook wel af. Ik kom allerhande complexe zaken tegen….’  De woorden rijgen zich aaneen en vormen een web. Woordreeksen die als kettingen  om hem heen draaien. De buitenkant zoekt zich te verklaren, terwijl de binnenkant steeds verder wordt weg gesnoerd. ‘Schuif eens naar voren’, zegt de begeleider.

Daar zitten ze tegenover elkaar in de kring. ‘Een zitkussentje’, vraagt de begeleider. Een kussentje wordt in de kring geschoven. De begeleider knijpt en trekt wat aan het kussentje. Een zacht geritsel van de inhoud wordt hoorbaar. ‘Weet je wat dit is?’, vraagt de begeleider. ‘Een kussentje’. ‘Welnee, dit is een levensgeest. Luister maar eens goed wat hij vertelt’. De man buigt voorover. ‘Geritsel’, verklaart hij. ‘Dat hoor je niet goed. Dat krijg je ervan als je zelf te veel lult. De levensgeest vertelt dat hij bij jou hoort’. Er verschijnt de schaduw van een glimlach op het gezicht van de man. ‘En daar ga jij voor zorgen?’, vraagt hij. ‘Helemaal niet’, zegt de begeleider. ‘Dat kan die geest echt zelf wel. Kijk maar eens hoe hij dat doet’. Met een snelle beweging slaat de begeleider met het kussentje tegen de man aan. De man probeert af te weren, maar de begeleider is sneller. De man wordt links en rechts door het kussentje geraakt. ‘Hier ben ik’, roept het kussentje uit de mond van de begeleider. ‘Je hebt me lang genoeg aan de kant laten staan. Ik ben het goed zat. Die stomme rationele redeneringen van je!’ Het kussentje springt her en der over het lijf van de man. ‘Ga weg!’, roept de man. ‘Ik wil je niet’. ‘Maar ik wil jou wel’, roept het kussentje. ‘Je bent eigenlijk best lief. En ik breng je vreugde, genot, dansen en springen!’  De man keert zijn rug naar de begeleider om zich van het dansende kussen af te schermen. De glimlach van het spel is inmiddels verdwenen. De begeleider slaat zijn armen om de man heen en dwingt het kussentje tegen zijn borst aan. ‘Hier ben ik’, fluistert het kussentje. ‘Ik hoor bij jou. Ik wil in jou wonen’. ‘Ik wil je niet’, kreunt de man. ‘Je brengt alleen maar onrust’. ‘Dat klopt’, hijgt het kussentje. ‘Ik breng je onrust. Ik breng je pijn en vreugde. Ik breng de kleuren van gevoelens in je grijze bestaan. Ik breng je avontuur met de kans op triomf en falen’. De man lijkt zijn verzet op te geven. ‘Sla je armen om me heen’, vraagt het kussen. ‘Omhels me en houd me tegen je aan’. Aarzelend staakt de man zijn strijd en houdt het kussen vast. ‘Eindelijk’, zucht het kussen, ‘eindelijk’. Even later ligt de man op zijn rug, Zijn hoofd rust op het dijbeen van de begeleider. Zijn armen houden het kussen vast. Hij ademt diep. ‘Je bent al van me weg sinds ik 10 was’, fluistert hij. ‘Wat is er toch gebeurd?’, vraagt het kussen. ‘Mijn vader stierf, mijn moeder bleef alleen achter. Ik moest zijn plek innemen. Toen was er geen tijd meer om te spelen. Ik moest volwassen worden, studeren en voor mijn moeder zorgen’. ‘Die tijd is voorbij’, antwoordt het kussen. ‘Nu is het tijd om mij opnieuw te leren kennen. Ik ben eigenlijk nu al een beetje verliefd op je aan het worden’.  ‘Nou’, zucht de man, ‘dan ben je wel de eerste’. ‘Dat kan ik me voorstellen’, plaagt het kussen. ‘Wie wil er nu iets met een houtenklaas, gekookt in woordenbrij?’ ‘Ik kan je altijd nog weggooien’, dreigt de man met een brede glimlach. ‘Zou ik maar niet doen’, glimlacht het kussen terug. Met mij erbij komen de meisjes wel…. ‘Een triootje, ik, jij en een meisje?’, grijnst de man. ‘Vooruit dan maar’, bloost het kussen.

Ons nieuwe programma van het cursusjaar 2019/2020 staat nu op onze site. Weet je welkom!

Een nieuw e-book over werken met liefdesenergie is uit! Een avontuurlijke reis langs individuele sessies en trainingswerk. Lees ons nieuwe boek Fragmenten. (300 blz.) Kosten € 15,50    Te bestellen via onze site weisfelt.nl

Piet Weisfelt

Wie zijn wij

Piet Weisfelt (1944)
Met onderwijs, (organisatie)begeleiding en coaching heeft hij ruime ervaring. Hij publiceerde over begeleiding, persoonlijke groei en organisatieontwikkeling. In de school van Weisfelt verzorgt hij opleidingen en trainingen in het werken met liefdesenergie. Deze opleidingen en trainingen zijn gericht op individuele ontwikkeling, coaching en groeps – en organisatieontwikkeling

Marry Weisfelt-Pit (1946)
studeerde onder meer Nederlands en was opgeleid in verschillende richtingen van de humanistische psychologie. Zij had ruime ervaring op het gebied van training en coaching. In het bijzonder was zij deskundig in het werken met intimiteit en seksualiteit. Marry is overleden op 13 augustus 2023.

Close search

Winkelmand

Back To Top