skip to Main Content

Logo Weisfelt

 

 

Ons logo is het beeld van de wijze. Hij is van alle tijden en alle culturen. Altijd en overal is liefde het belangrijkste richtinggevende begrip geweest. De wijze verwoordt het universele weten van de wetten van de liefde. Het is aan ons dit weten in praktijk te brengen. Dat noemen we visiegericht werken.

0578-755027 info@weisfelt.nl

Werken met liefdesenergie: de excuusmannen

Ze was te laat en stapte de zaal binnen waar de groep net met een namen rondje bezig was. Ze nam haar plek in de kring in, keek om zich heen. Een brede grijns kwam op haar gelaat en ze zei luid: ‘o wat heerlijk. Een groep met voldoende mannen en het zijn niet eens excuusmannen’.

Het was een binnenkomer die enige aandacht trok en dat bleef ze gedurende de eerste dag van de workshop voortdurend doen. Een prachtige vrouw: stevig, vrijgevochten, humor en heel direct.

De tweede dag startten we met de oefening ‘zwaardvechten’. Twee mensen tegenover elkaar. De onderarm wordt gebruikt als ‘zwaard’ Treffers worden met de hand op het lijf van de ander geplaatst. De hand blijft op het lijf rusten en de aanraking wordt bewust ingeademd. De ontvanger bepaalt het moment waarop het gevecht wordt voortgezet.

‘Jij speelt vals’ klonk het plotseling luid door de zaal. Iedereen keek op. De man tegenover haar vervolgde. ‘Jij neemt de aanraking niet. Je slaat mijn hand meteen weg’. ‘Ik mag het moment bepalen’, riep ze boos. ‘Ik houd me aan de regels’!                                                    ‘Ok, zet de oefening voort’, zei ik. Daar stonden ze tegenover elkaar. De man was aalvlug. Iedere keer als haar hand naar hem toe ging was hij al achteruit gestapt om vervolgens bliksemsnel naar voren te komen en een treffer te plaatsen. Bij iedere treffer reageerde ze bliksemsnel door zijn hand weg te slaan en opnieuw in de aanval te gaan.

‘Stop’, zei ik. ‘Bij de eerst volgende treffer bevries je en wacht je 5 seconden. Ik tel het af’. De treffer werd geplaatst. Ik telde. Ze stond versteend. ‘Bij de volgende treffer haal je heel diep adem’. Ik telde weer. Zij ademde. Bij de derde treffer kwamen de tranen.

‘Tranen van verlangen’? vroeg ik. Ze schudde haar hoofd. ‘Boosheid’, reageerde ze Hij durfde nooit te blijven staan. Hij vluchtte altijd’. ‘Omdat jij hem wegsloeg’? vroeg ik. ‘Omdat hij geen kloten heeft’, antwoordde zij. De tranen stroomden nu vrijuit. ‘Heeft hij je ooit zien huilen’? vroeg ik. Ze schudde haar hoofd. ‘Je had hem al weggeslagen voor hij ze kon zien’, constateerde ik. ‘Zet de strijd maar voort. De hele groep aan de slag’!

De oefening werd voortgezet en uiteindelijk afgesloten. Zij omhelsde haar opponent. Beiden huilden. Ze hadden de betekenis van de aanraking ervaren. De vrouw kon deze ervaring gebruiken om heer relatie met mannen verder te verkennen en te oefenen met de kracht van kwetsbaarheid.

Jij bent snel zeg, zei ik tegen de man. Ik zit al sinds mijn 15de op schermen zei hij. Kunst zei ik.

Voor de komende opleiding Hoe heb ik je lief hebben we nog plek voor twee mannen. Goede schermers gevraagd…..

Piet Weisfelt

Wie zijn wij

Piet Weisfelt (1944)
Met onderwijs, (organisatie)begeleiding en coaching heeft hij ruime ervaring. Hij publiceerde over begeleiding, persoonlijke groei en organisatieontwikkeling. In de school van Weisfelt verzorgt hij opleidingen en trainingen in het werken met liefdesenergie. Deze opleidingen en trainingen zijn gericht op individuele ontwikkeling, coaching en groeps – en organisatieontwikkeling

Marry Weisfelt-Pit (1946)
studeerde onder meer Nederlands en was opgeleid in verschillende richtingen van de humanistische psychologie. Zij had ruime ervaring op het gebied van training en coaching. In het bijzonder was zij deskundig in het werken met intimiteit en seksualiteit. Marry is overleden op 13 augustus 2023.

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. Het gaat in de ontmoeting altijd over liefde in aandacht. Dat is wat overblijft als je het principe van de baboesjka gebruikt en poppetje voor poppetje, laag voor laag, onderzoekt waar de schoonheid en zachtheid van de liefde is verstopt. De aanraking werkelijk toelaten in de laag onder de laag onder de laag vraagt tijd en wederkerigheid……… Het kind van de lang verloren moeder ontpopt zich in heet wezen van de lang verweesde man, op zoek naar de moeder komt hij langs de vader…hij loopt nooit weg voor de vrouw die hem raakt, maar speelt het schaduwspel van de zwaardvechter met zijn plots verdwenen vader, hij is boos en slaat de hand terzijde..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close search

Winkelmand

Back To Top