skip to Main Content

Logo Weisfelt

 

 

Ons logo is het beeld van de wijze. Hij is van alle tijden en alle culturen. Altijd en overal is liefde het belangrijkste richtinggevende begrip geweest. De wijze verwoordt het universele weten van de wetten van de liefde. Het is aan ons dit weten in praktijk te brengen. Dat noemen we visiegericht werken.

0578-755027 info@weisfelt.nl

Werken met liefdesenergie. Tanken en rijden

Werken Met Liefdesenergie.   Tanken En Rijden

Mannen en vrouwen zitten in de kring als de workshop begint. Achttien eilandjes in een zee van verwachtingen en twijfels, verlangen en aarzeling. De kennismaking maakt je zichtbaar, zodat het welkom ontvangen kan worden. In de verdere ontmoetingen groeit al snel de intimiteit die we in het dagelijks leven zo vaak missen. De energie van liefde gaat stromen.

Dan splitst de groep in tweeën. De mannen gaan met de begeleider naar de ene zaal, de vrouwen zitten met de begeleidster in de andere. Ieder die met groepen werkt zal het verschijnsel wel kennen. Zodra de seksen gescheiden zijn, verandert het klimaat aanzienlijk. De mannen zitten bij elkaar. Ze spreken in korte zinnen over liefde, over je plek innemen, over de eenzaamheid die zo vaak zo verborgen ervaren wordt. Armen worden om elkaar heen geslagen. Spaarzame tranen vloeien. Geen vrouwen. ‘Wat een godszalige opluchting’, zucht er een. ‘We kunnen mooi niet zonder’, meent een ander. ‘Ons noodlot’, grinnikt een derde.

De vrouwen zitten bij elkaar. Zonder mannen in de buurt wordt het gesprek al heel snel meer vertrouwelijk. Het eigen zijn wordt ervaren en gevoeld. De lach klinkt anders: meer een zelfbevestiging dan een lokroep. Ervaringen van leven en lijf worden gedeeld. De verhalen zoeken aandacht in plaats van oplossingen. Als de aanraking meespeelt met de woorden beginnen de lijven langzaam te bewegen. Nog wat later zit de groep in een nauwe kring in één wiegende beweging een klank te zingen.

De groep komt weer bijeen. ‘Bij ons thuis bestond seksualiteit niet’, vertelt een vrouw. ‘Het bulkte ervan’, reageert de begeleider. De vrouw schrikt en denkt na. Dan knikt ze langzaam. ‘Het was er omdat het er niet mocht zijn’, aarzelt ze. ‘De ‘denk niet aan een roze olifant truc’, knikt de begeleider. ‘Wat er niet mag zijn dringt zich op, zelfs als het niet bestaat. Zo leren kinderen seksualiteit te vrezen’. ‘Toen we met elkaar waren was ik niet bang’, zegt ze knikkend naar haar zusters. ‘Ik verlang naar de aanraking’. ‘ Dat kan geregeld’, zegt de begeleider. Even later staan een paar vrouwen om haar heen. Handen strelen haar lijf. Haar lijf golft in de handen. De liefde is voelbaar in de ruimte. Haar ogen zijn gesloten om de ervaring zichtbaar te maken. ‘Mogen er mannen in jouw kring komen?’ ,vraagt de begeleider van een afstandje. ‘Wel’, zucht ze.

‘Het huis van liefde wordt gebouwd met de stenen van de intimiteit en het cement van de seksualiteit’, vertelt de trainer bij de nabespreking. ‘Zonder die ingrediënten is er geen huis. Wie de liefde miskent, maakt haar angstwekkend. Veel mensen staan voor de uitdaging in hun volwassen leven de liefdeslessen te leren die ze als kind niet gehad hebben. Mannen leren man zijn in de ontmoeting met mannen. Vrouwen met vrouwen. Dan kunnen ze elkaar echt ontmoeten. Willem Zwartberg vatte dat samen met een simpel advies: tanken bij je eigen geslacht en rijden met het andere’ ‘En homo’s ?’, vroeg een van de deelnemers. ‘Niet anders’, dacht de begeleider. ‘Het gaat hier niet alleen over seksen, evenzeer over energieën die in ons allen leven..’

Onze workshops van dit cursusjaar zijn voltekend. Voor de workshops vanaf september 2018 hebben we nog plek. Je kan je informeren en inschrijven via onze site: weisfelt.nl . De eerst volgende workshop is De Liefdesstrijd, 10, 11, 12 september 2018.

 

Piet Weisfelt

Wie zijn wij

Piet Weisfelt (1944)
Met onderwijs, (organisatie)begeleiding en coaching heeft hij ruime ervaring. Hij publiceerde over begeleiding, persoonlijke groei en organisatieontwikkeling. In de school van Weisfelt verzorgt hij opleidingen en trainingen in het werken met liefdesenergie. Deze opleidingen en trainingen zijn gericht op individuele ontwikkeling, coaching en groeps – en organisatieontwikkeling

Marry Weisfelt-Pit (1946)
studeerde onder meer Nederlands en was opgeleid in verschillende richtingen van de humanistische psychologie. Zij had ruime ervaring op het gebied van training en coaching. In het bijzonder was zij deskundig in het werken met intimiteit en seksualiteit. Marry is overleden op 13 augustus 2023.

Close search

Winkelmand

Back To Top