skip to Main Content

Logo Weisfelt

 

 

Ons logo is het beeld van de wijze. Hij is van alle tijden en alle culturen. Altijd en overal is liefde het belangrijkste richtinggevende begrip geweest. De wijze verwoordt het universele weten van de wetten van de liefde. Het is aan ons dit weten in praktijk te brengen. Dat noemen we visiegericht werken.

0578-755027 info@weisfelt.nl

Werken met liefdesenergie. Overgave

Werken Met Liefdesenergie.    Overgave

Het gebeurde bij een workshop voor paren. In het avond programma werken de partners met elkaar en kunnen ze als stel begeleiding krijgen bij hun vragen. ‘Ik kan me niet overgeven’, zei ze. ‘Ik kan wel genieten van het vrijen. Ik vind het fijn als hij het fijn vindt. Maar voor mij werkt het blijkbaar niet. En daarom krijg ik er steeds minder zin in. Als ik het nu nog doe, dan doe ik het voor hem’. Haar man knikte. ‘Voor mij gaat de lol eraf. Als we vrijen, eindigt het voor haar in een teleurstelling. Dan voel ik me schuldig als ik klaar kom’. ‘Ik zit dringend verlegen om advies’, zuchtte de begeleider. ‘Help me even. Wat moet ik doen om mijn tuin tot bloei te brengen?’ Eerst keek het stel verbaasd toen de vraag klonk. Toen begon de man te grinniken. ‘Bloembollen planten’, zei hij. ‘Gaat de tuin daarvan bloeien?, vroeg de begeleider. ‘Snoeien’, wist zij.  ‘Kan je vast goed’, knikte de begeleider. ‘Maar gaat de tuin daarvan bloeien?’  ‘Een tuinman?’, vroeg de man. ‘Zou ik je niet direct aanraden’, reageerde de begeleider. ‘Je weet nooit wat ervan van komt. Wat zouden jullie vinden van geregeld onderhoud van de tuin?’

‘Waar gaat dit over?, vroeg de vrouw lachend, een beetje geërgerd. ‘Over discipline en overgave’, antwoordde de begeleider. ‘Jullie stellen je de overgave ten doel in plaats van het onderhoud van jullie liefde. Je kan je het onderhoud van de tuin tot doel stellen. De bloei is een geschenk van de goden. Je wilt de controle hebben over het loslaten van de controle. Dat schiet niet op’. ‘Dat ervaren we maar al te vaak’, zuchtte de man. ‘Als ik me wil overgeven, lukt dat niet’, peinsde de vrouw. ‘Als ik me niet wil overgeven hoef ik er ook niet aan te beginnen’.

‘Je zou het woord overgeven eens kunnen proberen te begrijpen’, suggereerde de begeleider.  ‘Wat bedoel je?’  ‘Overgave kan voortkomen uit overgeven’, zei de begeleider. ‘Overgeven is over geven. A geeft bewust aan B, B geeft bewust aan A. Ga maar eens tegenover elkaar zitten’.

Daar zaten ze tegenover elkaar. ‘Nu geeft de vrouw een liefdesgeschenk aan de man’, zei de begeleider. Ze glimlachte, stak haar hand uit en streelde zijn wang. ‘En bewust ontvangen!’, instrueerde de begeleider. ‘Anders gaat de lol van de geefster verloren’.  Het was even stil. ‘Nu geeft de man een liefdesgeschenk aan de vrouw. Voorzichtig hoor’, ging hij gehaast verder toen de man in beweging kwam. ‘Je geschenk mag maar een ietsje pietsje meer waard zijn dan het hare. Niet teveel ineens anders wordt het geen pakjesavond maar een overval’. De man pakte zijn vrouw vast bij de schouders. ‘En nu de vrouw’. Zij boog voorover en kuste hem. ‘En nu de man’. Hij trok haar naar zich toe. ‘Over geven’, zei de begeleider. In rustige stappen ging het spel van over geven verder in vrijen. Het ene kledingstuk na het andere verdween. ‘Over geven kan je jezelf ten doel stellen’, zei de begeleider. ‘Overgave is geen doel, maar een mogelijk gevolg. Een geschenk van de goden als je de liefde dient door over te geven. Excuseer me ik moet nog even naar een ander stel’.

‘Hoe was het in de tuin?’, vroeg de begeleider toen de avond afgesloten werd in de plenaire groep. ‘De tuin bloeit’, antwoordde de vrouw. ‘En geen tuinman nodig’, knikte de man.

‘De klank van liefde, vakwerk’ is een opleiding die bestaat uit acht driedaagse workshops. De opleiding is bedoeld voor deelnemers die zich (verder) willen professionaliseren in het werken met liefdesenergie. De opleiding start in september. Belangstellenden kunnen zich informeren via onze site weisfelt.nl.  Met een gratis kennismakingsgesprek kunnen we bezien af vraag en aanbod bij elkaar passen. Neem daartoe contact op met Piet Weisfelt: 06-51850274 of info@weisfelt.nl

Piet Weisfelt

Wie zijn wij

Piet Weisfelt (1944)
Met onderwijs, (organisatie)begeleiding en coaching heeft hij ruime ervaring. Hij publiceerde over begeleiding, persoonlijke groei en organisatieontwikkeling. In de school van Weisfelt verzorgt hij opleidingen en trainingen in het werken met liefdesenergie. Deze opleidingen en trainingen zijn gericht op individuele ontwikkeling, coaching en groeps – en organisatieontwikkeling

Marry Weisfelt-Pit (1946)
studeerde onder meer Nederlands en was opgeleid in verschillende richtingen van de humanistische psychologie. Zij had ruime ervaring op het gebied van training en coaching. In het bijzonder was zij deskundig in het werken met intimiteit en seksualiteit. Marry is overleden op 13 augustus 2023.

Close search

Winkelmand

Back To Top