skip to Main Content

Logo Weisfelt

 

 

Ons logo is het beeld van de wijze. Hij is van alle tijden en alle culturen. Altijd en overal is liefde het belangrijkste richtinggevende begrip geweest. De wijze verwoordt het universele weten van de wetten van de liefde. Het is aan ons dit weten in praktijk te brengen. Dat noemen we visiegericht werken.

0578-755027 info@weisfelt.nl

Werken met liefdesenergie Soms is liefde niet genoeg

Het was het eind van een lange rit. Ze besloten uit elkaar gegaan. Meer dan twintig jaar waren ze met elkaar opgetrokken. Ze hadden als minnaars gevreeën, ze hadden als maten gewerkt, ze waren als ouders van hun kinderen samen opgetrokken.

Wij leren mensen steeds opnieuw te investeren in hun relatie. ‘Motoronderhoud’ heet dat in ons vakjargon. Geregeld onderhoud is de basis van veel rijplezier. En ze hadden te weinig onderhoud gepleegd, …

Ze hadden een workshop gevolgd voor relatie ontwikkeling, intimiteit en seksualiteit. Ze genoten de liefde voluit. Het ging ze goed….. Later kwamen ze in relatietherapie toen de conflicten kwamen.

Hij had zijn zaak opgebouwd en was de trotse eigenaar met een goed inkomen uit een goedlopend bedrijf. Zij was met haar huwelijk bij de zaak gekomen en had al gauw een eigen afdeling onder haar verantwoordelijkheid. Zo leefden ze met elkaar, zo werkten ze beiden los van elkaar, zo ontwikkelden ze verder, steeds verder uit elkaar. Binnen de zaak ontstonden twee bedrijven. Zijn kracht lag in het ontwikkelen van nieuwe producten, haar energie ging vooral naar het door ontwikkelen van bestaande producten.

‘In de relatie groei je met elkaar uit elkaar’, had de therapeut gezegd. ‘Dat kan je relatie bedreigen maar ook verrijken. Blijf bij de les. Stilvallen kan je altijd nog als je dood bent’.

Zijn zaak liep beter dan de hare. Kunst, hij had de naam. Ongemerkt werden de geliefden elkaars concurrenten. De steeds zeldzamere gesprekken verwerden tot moeizame onderhandelingen.

Ze hadden de afspraak met de therapeut maar afgezegd. ‘We kunnen niet, de zaak…’     ‘Jullie willen niet, je hart….’, had de therapeut geantwoord.

Die nacht lagen ze in bed ieder aan de uiterste kant van de matras, de ruggen naar elkaar toe. Dan keerde hij zich om. ‘Er is weinig meer over’, sprak hij voor zich uit. Zij nam de aarzelend de uitnodiging aan en draaide haar hoofd naar hem toe. ‘We hebben samen twee kinderen’, zei ze, ‘en we hebben er ieder een: ons werk’.
‘De eerste twee zijn van ons samen’, zei hij, ‘de andere twee drijven ons uit elkaar’. ‘Is onze liefde dan zo dun geworden dat ons werk belangrijker is dan wij?’ ‘Als ik eerlijk ben ja. Ik ben meer bezig met hoe ik de zaak uit kan bouwen zonder jou dan met onze relatie’, zei hij. Ze knikte. ‘Ik ben meer bezig met hoe ik onze zaak kan overnemen dan met ons’, fluisterde ze. ‘We moeten uit elkaar gaan’, peinsde hij. ‘We hielden zoveel van elkaar’, herinnerde de vrouw zich. ‘Verleden tijd’, zei hij. ‘Valt er niets meer te doen?’, vroeg zij.

Hij keerde zich om, zich er nauwelijks van bewust dat hij de dekens meetrok en haar blootlegde. ‘Soms is liefde niet genoeg’ zei hij en sloot zijn ogen om de vergetelheid van de slaap te vinden. Zij stond op en liep naar de slaapkamer van hun dochter. Soms is het handig als je kinderen al uit huis zijn.

In hun laatste sessie had de therapeut hun beide onderarmen met schilders tape aan elkaar geplakt. Opdracht: ‘je blijft elkaar aankijken en bij ieder stukje tape dat je stuk trekt vertel je elkaar waar dat voor staat en wat het je doet om het los te scheuren’. Ieder woord worstelde zich vrij uit de gezamenlijke pijn. In tranen werd nieuwe vrijheid geboren.

 

Bericht

Weisfelt & Partners bestaat nu 15 jaar.  Wij hebben besloten de samenwerking met onze partners te stoppen omdat het niet bracht wat we ervan verwachtten. Wij gaan weer onze eigen weg met onze (nascholings)opleiding en workshops onder de naam Weisfelt. Voorlopig blijven we bereikbaar onder de bekende naam Weisfelt & Partners.

Al onze trainingen en opleidingen gaan uiteraard door. Ook volgend cursusjaar komen we zoals gebruikelijk met een eigen aanbod.We blijven bereikbaar via onze site: www.weisfeltenpartners.nl of www.weisfelt.net. Per mail blijven we bereikbaar op piet.weisfelt@weisfeltenpartners.nl of info@weisfelt.net.                                                                                                   Ons blog kan je volgen op www.weisfeltenpartners.com

 

 

Piet Weisfelt

Wie zijn wij

Piet Weisfelt (1944)
Met onderwijs, (organisatie)begeleiding en coaching heeft hij ruime ervaring. Hij publiceerde over begeleiding, persoonlijke groei en organisatieontwikkeling. In de school van Weisfelt verzorgt hij opleidingen en trainingen in het werken met liefdesenergie. Deze opleidingen en trainingen zijn gericht op individuele ontwikkeling, coaching en groeps – en organisatieontwikkeling

Marry Weisfelt-Pit (1946)
studeerde onder meer Nederlands en was opgeleid in verschillende richtingen van de humanistische psychologie. Zij had ruime ervaring op het gebied van training en coaching. In het bijzonder was zij deskundig in het werken met intimiteit en seksualiteit. Marry is overleden op 13 augustus 2023.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close search

Winkelmand

Back To Top