skip to Main Content

Logo Weisfelt

 

 

Ons logo is het beeld van de wijze. Hij is van alle tijden en alle culturen. Altijd en overal is liefde het belangrijkste richtinggevende begrip geweest. De wijze verwoordt het universele weten van de wetten van de liefde. Het is aan ons dit weten in praktijk te brengen. Dat noemen we visiegericht werken.

0578-755027 info@weisfelt.nl

Werken met liefdesenergie. Zuigen of bijten.

Werken Met Liefdesenergie. Zuigen Of Bijten.

Het was een workshop relatietherapie voor begeleiders die relatiewerk doen. Vakvrouwschap bijvijlen en aanvullen. Veel oefenen. Met elkaar thema’s uitspelen. Inhoud, plan van aanpak, methodiek en vaardigheden kwamen aan bod. Als rollen worden uitgespeeld, worden ze gekleurd door persoonlijke ervaring.

Daar stonden ze tegenover elkaar, man en vrouw, hun seksleven zat op slot. De vrouw stond in haar rol, bekken teruggetrokken hoofd naar voren, tuitende lippen. Tegenover haar stond de man, het hoofd iets teruggetrokken, afgesloten, het lijf strak de handen naar achteren. De woorden die ze naar elkaar uitspraken, bleven aan de vrouw plakken en trokken haar naar voren. Haar woorden ketsten af op het schild van de angst voor afwijzing. Geregeld probeerden ze de begeleider in het gesprek te trekken, maar met een ‘vertel het maar aan elkaar’ wees hij ze af. Al snel werd het patroon duidelijk. De vrouw klaagde: ‘Hij wil alleen maar seks’. De man verweet: ‘Zij wil alles van me, maar weigert seks’. ‘Ik ben de oplossing niet’, ketste de begeleider terug. ‘Jullie moeten maar eens aan het werk gaan’. De man en de vrouw keken elkaar aan. De wanhoop liep op. Ze wisten niet wat te doen. Als de nood het hoogst is, helpt iedere reddingsboei. ‘De man houdt zijn rechterhand omhoog zodat de vrouw aan de palm van de hand kan zuigen’, instrueerde de begeleider. ‘Haar rechterhand houdt ze voor haar geslacht. Dat is de deur waarmee ze haar geslacht afsluit. Met zijn linker hand klopt de man op de deur die gesloten blijft’. Al na een paar seconden liet de vrouw los. ‘Hij geeft niet’, beklaagde ze zich bij de begeleider. ‘Ze doet de deur niet open’, protesteerde de man. ‘Zeg het tegen elkaar’, sommeerde de begeleider. Ze keken elkaar aan en herhaalden de aanklacht. ‘Zo doen jullie het blijkbaar al jaren’, constateerde de begeleider. ‘We gaan het eens anders proberen’, ging de begeleider verder. ‘Jullie zullen het wel niet kunnen, maar Pipi Langkous zei altijd ‘Ik weet niet of ik het kan, dus het zal wel lukken’. De vrouw gaat weer met haar mond naar de hand van de man, maar ze gaat er nu eens in bijten.

Het duurde even om te wennen, maar ze deden wat er werd opgedragen. De vrouw begon, voorzichtig eerst, maar al snel met wellust knauwend in zijn hand.  Haar lijf kwam in beweging. De hand voor haar kruis verdween en de hand van de man speelde tussen haar benen. Beide lijven dansten hun beweging. ‘Stoppen maar’, sommeerde de begeleider uiteindelijk. ‘Wat zouden de mensen hier wel van denken….’ Ze stopten. Stralend keek de vrouw naar de begeleider. ‘Dit was heerlijk!’, zei ze verbaasd hoe kan…’  ‘Je was geweldig’ onderbrak de man haar. ‘Ik vond dat bijten fijn en je ging leven in mijn hand. Hoe kan….’  ‘Als het boven de gordel zonder energie gaat, valt het beneden de gordel ook wel stil’, reageerde de begeleider. ‘Lust komt niet vanzelf, lust bouw je. Met het bijten zet je je eigen kracht in. Je vereist tegenspel. Als je ervaart dat de ander er echt is en je energie geeft, kan je ook de kracht van je geslacht tot leven roepen. Zo kun je beiden uit de wachtstand komen waartoe jullie elkaar veroordeeld hebben’.

‘Je spreekt over de wachtstand’, vroeg een deelnemer. ‘Wil je daar wat meer over vertellen?’ ‘Een bekend verhaal’. reageerde de begeleider. ‘Het stel vindt elkaar en als ze een vaste relatie hebben, sukkelen ze in slaap. De buit is binnen. Het bijzondere wordt vanzelfsprekend. Ze laten de verantwoordelijkheid voor  de liefde aan de ander over. Het sprookje zegt: En ze leefden nog lang en gelukkig. De werkelijkheid vertelt: en toen begon het gedonder pas echt. Mijn leermeester Willem Zwartberg zei heel vaak: behandel je partner als een nieuwe auto. Frequent een wasbeurt, wekelijks schoonzuigen, kleine beurt, grote beurt, olie verversen veiligheidscontrole en APK. Liefde vraagt discipline’.

Op 27,28, 29 november 2023 geven wij de workshop ‘het lijf in liefde’, lichaamsdiagnostiek t.a.v. intimiteit en seksualiteit.    Voor deze workshop hebben we  nog 2 plekken vrij. Als je belangstelling hebt, neem dan contact op met Majlis Schweitzer,            06-24749084, majlis@dekerncentrale.nl

Piet Weisfelt

Wie zijn wij

Piet Weisfelt (1944)
Met onderwijs, (organisatie)begeleiding en coaching heeft hij ruime ervaring. Hij publiceerde over begeleiding, persoonlijke groei en organisatieontwikkeling. In de school van Weisfelt verzorgt hij opleidingen en trainingen in het werken met liefdesenergie. Deze opleidingen en trainingen zijn gericht op individuele ontwikkeling, coaching en groeps – en organisatieontwikkeling

Marry Weisfelt-Pit (1946)
studeerde onder meer Nederlands en was opgeleid in verschillende richtingen van de humanistische psychologie. Zij had ruime ervaring op het gebied van training en coaching. In het bijzonder was zij deskundig in het werken met intimiteit en seksualiteit. Marry is overleden op 13 augustus 2023.

Close search

Winkelmand

Back To Top