skip to Main Content

Logo Weisfelt

 

 

Ons logo is het beeld van de wijze. Hij is van alle tijden en alle culturen. Altijd en overal is liefde het belangrijkste richtinggevende begrip geweest. De wijze verwoordt het universele weten van de wetten van de liefde. Het is aan ons dit weten in praktijk te brengen. Dat noemen we visiegericht werken.

0578-755027 info@weisfelt.nl

Werken met liefdesenergie. Met goedkeuring

Werken Met Liefdesenergie.  Met Goedkeuring

‘Mijn vrouw Marleen is twee jaar geleden overleden. Ze heeft een lang ziekbed gehad. We hebben het samen heel goed gehad. Ik heb met veel hulp haar tot het laatst kunnen verzorgen. Dat gaf ons de tijd om alles goed door te spreken. We hebben heel best afscheid genomen. Ik heb nu weer een nieuwe vriendin. Een fijne vrouw, een mooie relatie. En toch als we samen zijn…..’ Zijn stem verstilde. ‘Het is of ik haar verraad….’ ‘Schuif eens in de kring’, zei de begeleider

Daar zaten ze tegenover elkaar. Het sieraad dat de man om zijn hals droeg viel meteen op. Twee met elkaar vervlochten ringen, in een vierkant raam, ter hoogte van zijn hartchakra. De begeleider nam het sieraad in zijn handen en keek de man aan. ‘Een goede relatie en ruim de tijd. Hebben jullie er over gesproken hoe jij verder zou gaan met je leven?’ De man knikte. ‘Vaak en intens. Ze gunde het mij als ik weer iemand zou tegenkomen. Maar ik krijg het er moeilijk mee nu dat het geval is… Ik voel me schuldig’. ‘Woorden bouwen maar zelden ervaring’, knikte de begeleider. ‘En ervaringen verwoorden is vaak nog lastiger. Sluit je ogen maar eens’.

Zachtjes drukte de begeleider het sieraad tegen de borst van de man. ‘Sluit je ogen, laat je adem diep stromen…. Stel je maar voor…. Je ligt in bed met je vriendin…Houd haar maar vast….Voel de warmte van haar lijf…..Haar adem…. Kan je Marleen nu dichtbij weten?’  De man knikte. ‘Niet zo dichtbij. Ik zie haar vaak in de deuropening. Vaag, maar ik weet dat zij het is’. ‘Nodig haar maar uit om dichterbij te komen….Dichter en dichter bij…Ze kruipt naast je….Kan je voelen hoe ze haar armen om je heen slaat?’. De man hield zijn hoofd iets achterover en zijn tranen stroomden rustig. Hij glimlachte. ‘Laat haar armen maar langer worden en naar je vriendin reiken. Geef haar de tijd dat ze jullie beiden tegelijkertijd omhelst…..’

Het bleef een lange tijd stil. De begeleider drukte het sieraad steeds steviger tegen zijn borst. ‘Luister maar…. Ze denken dat je slaapt…. Luister goed….Ze hebben het over jou….Over allebei hun relaties met jou…..’ De man ademde diep en de glimlach op zijn gezicht werd breder en breder. Nog iets meer druk op het sieraad. ‘Dan is het tijd….De gestorvene moet altijd weer terugtreden naar de herinnering…..Ze heeft je niet alleen losgelaten, ze heeft je doorgegeven…. Dank haar voor haar komst en laat haar maar gaan….Zoals zij terug kwam uit de herinnering, kom jij terug naar de werkelijkheid van het hier en nu….. Open je ogen maar……’ Hij duwde het sieraad iets minder hard aan. De man opende zijn ogen, betraand en glanzend…. ‘Zo is het helemaal goed’, fluisterde hij.

‘Ik weet niet wat ik moet vragen’, zei een deelnemer in de nabespreking. ‘Wat heb je nu eigenlijk gedaan?’  De begeleider haalde zijn schouders op. ‘Iets dat voor de hand ligt’, reageerde hij. ‘Als iemand je een groot geschenk geeft, is het fijn om te weten dat het betekenisvol voor de ontvanger is en dat de ontvanger er goed voor zal zorgen’. Willem Zwartberg zei vaak dat een liefdesgeschenk van de gever betaald wordt met de liefde die het in de ontvanger oproept. ‘Is dat begrijpelijk?’ De deelnemer aarzelde. ‘Nee’, schudde  zijn hoofd. ‘Willem zou nu grijnzen’, wist de begeleider. ’Maar hij zou er niet op in gaan. Hij weigerde altijd te praten over dingen waar hij niet genoeg van wist’.

Op 23, 24 en 25 september geven we een workshop groepsdynamica. Deze workshop is de derde van een serie van drie. Al deze workshops kunnen onafhankelijk van elkaar gevolgd worden. In deze workshops leert de deelnemer doorzien wat er in het groepsproces gebeurt. Hij leert de groep zo aansturen dat het groepsproces zich op een gezonde manier ontwikkelt. Deze workshop wordt georganiseerd door Ninouk Hehenkamp. Voor nadere informatie en aanmelding kan je mailen naar ninouk@ninouk.nl.

Piet Weisfelt

Wie zijn wij

Piet Weisfelt (1944)
Met onderwijs, (organisatie)begeleiding en coaching heeft hij ruime ervaring. Hij publiceerde over begeleiding, persoonlijke groei en organisatieontwikkeling. In de school van Weisfelt verzorgt hij opleidingen en trainingen in het werken met liefdesenergie. Deze opleidingen en trainingen zijn gericht op individuele ontwikkeling, coaching en groeps – en organisatieontwikkeling

Marry Weisfelt-Pit (1946)
studeerde onder meer Nederlands en was opgeleid in verschillende richtingen van de humanistische psychologie. Zij had ruime ervaring op het gebied van training en coaching. In het bijzonder was zij deskundig in het werken met intimiteit en seksualiteit. Marry is overleden op 13 augustus 2023.

Close search

Winkelmand

Back To Top