skip to Main Content

Logo Weisfelt

 

 

Ons logo is het beeld van de wijze. Hij is van alle tijden en alle culturen. Altijd en overal is liefde het belangrijkste richtinggevende begrip geweest. De wijze verwoordt het universele weten van de wetten van de liefde. Het is aan ons dit weten in praktijk te brengen. Dat noemen we visiegericht werken.

0578-755027 info@weisfelt.nl

Werken met liefdesenergie. 15 minuten

Werken Met Liefdesenergie.  15 Minuten

‘Maak tweetallen. Geef elkaar de linkerhand. Gedurende exact 15 minuten houd je elkaars linkerhand vast. Die verbinding symboliseert de liefde in de relatie die jullie in deze ontmoeting aangaan, doorleven en na 15 minuten weer loslaten. Als een van jullie twee ‘stop’ zegt, laat je elkaar onmiddellijk los en is jullie oefening voortijdig afgelopen. Er zijn verder geen andere regels dan de ruimte niet verlaten en de linkerhand vasthouden’.

Het is een workshop over liefde en angst. Angst is de schaduw van de zon die liefde heet. Wie de schaduw wil vermijden, zal de zon moeten doven. Het lijkt nuttiger de betekenis van angst te verstaan om er goed mee om te kunnen gaan. Dan ga je dan ook meer van liefde begrijpen.

Daar is de groep in tweetallen aan de slag. Een tweetal zwiert door de ruimte in een wilde dans. Daar in de hoek omhelzen twee mensen elkaar en huilen intens. Op een andere plek staan twee mensen tegenover elkaar. Er zijn geen woorden maar hun ogen vertellen het verhaal. Weer een ander tweetal zit bij elkaar in een intens gesprek. Een tweetal vecht. De linker handen houden elkaar vast. De rechterhanden slaan. Woorden worden gefluisterd en geschreeuwd. Handen raken aan. Ze slaan en strelen. In 15 minuten worden levens gedeeld en relaties uitgeleefd. Levenslessen van liefde en angst worden geleerd. ‘Wat heb je geleerd over liefde en angst?’, vraagt de begeleider in de nabespreking.

Daar zit een vrouw met glinsterende ogen, ze lacht en huilt tegelijkertijd. Met de ene hand houdt ze de andere vast. ‘Ik was zo bang dat ik niets durfde doen’, vertelt zij. ‘Hij keek me alleen maar streng aan en deed niets’. ‘En nu is er zoveel ontroering’, constateert de begeleider. ‘Wat heb je gedaan?’. ‘Ik besefte plotseling dat ik maar 15 minuten had. Het was alsof een wekker heel hard afliep. Ik werd wakker. Ik heb mijn hand uitgestoken en de ander bleef me streng aankijken. Toen ben ik gaan duwen en trekken en hij begon te lachen. We hebben gestoeid en geknuffeld. En dan met rode wangen: Ik heb hem gezoend!’ ‘En wat maakt de ontroering?’,vraagt de begeleider. Ze blijf even stil. Haar hoofd schudt nee en knikt daarna. ‘Ik huil omdat ik herken wat ik met mijn leven doe’, zegt ze. ‘Ik heb een relatie en ik heb mijn werk maar eigenlijk doe ik er niets mee. Ik laat het maar gebeuren. Ik word geleefd. En plotseling drong het tot me door dat het anders moet. Ik zat al vijf minuten stil en ik had maar een kwartier! Ik ben verdomme steeds te bang geweest om in beweging te komen!’ ‘En toen je dat ging beseffen?’, vraagt de begeleider. ‘Toen werd het echt leuk!’, straalt ze. ‘En houd je nu je zelf vast zoals je vastgehouden wil worden?’, suggereert de begeleider, kijkend naar haar handen. ‘Welnee’ zegt ze verbaasd. ‘Ik heb mijn hand zeer gedaan bij het stoeien. Hij is sterk hoor’, zegt ze met een hoofdbeweging naar haar groepsgenoot.‘Nou, jij ook kat!’, krijgt ze met een brede lach van hem terug. ‘Risico van het leven’, constateerde de begeleider schouderophalend. ‘Ik heb het er graag voor over’, besluit ze met tranen in haar ogen. ‘Heel graag…’

De opleiding ‘de klank van liefde: Vakwerk’ bestaat uit 8 driedaagse workshops. Deze workshops kunnen als een geheel, maar ook als losse workshops gevolgd worden. Alle informatie vind je op de site weisfelt.nl.

Ons boek over liefde en boosheid, Altijd Aardig Blijven?, kan je bestellen via onze site: weisfelt.nl

 

 

Piet Weisfelt

Wie zijn wij

Piet Weisfelt (1944)
Met onderwijs, (organisatie)begeleiding en coaching heeft hij ruime ervaring. Hij publiceerde over begeleiding, persoonlijke groei en organisatieontwikkeling. In de school van Weisfelt verzorgt hij opleidingen en trainingen in het werken met liefdesenergie. Deze opleidingen en trainingen zijn gericht op individuele ontwikkeling, coaching en groeps – en organisatieontwikkeling

Marry Weisfelt-Pit (1946)
studeerde onder meer Nederlands en was opgeleid in verschillende richtingen van de humanistische psychologie. Zij had ruime ervaring op het gebied van training en coaching. In het bijzonder was zij deskundig in het werken met intimiteit en seksualiteit. Mary is overleden op 13 augustus 2023.

Close search

Winkelmand

Back To Top