skip to Main Content

Logo Weisfelt

 

 

Ons logo is het beeld van de wijze. Hij is van alle tijden en alle culturen. Altijd en overal is liefde het belangrijkste richtinggevende begrip geweest. De wijze verwoordt het universele weten van de wetten van de liefde. Het is aan ons dit weten in praktijk te brengen. Dat noemen we visiegericht werken.

0578-755027 info@weisfelt.nl
Verkoop

De bestemming van het systeem – E-book in PDF

55,50 15,50

Beschrijving

Let op: Dit is een E-book in PDF formaat. Er is geen hardcopy (meer) beschikbaar.
Na ontvangst van betaling ontvangt u via e-mail een download link om het E-book te downloaden.

De bestemming van het systeem is een boek over de mogelijkheden en de grenzen van het leiding geven aan systemen en het begeleiden van systemen.

Bij de ontwikkeling van systemen komen grote krachten vrij. Mensen zijn immers sociale dieren. Ze zijn door hun aard gedwongen in systemen te leven en te werken. Ze zijn door hun aard geneigd systemen te beïnvloeden en te manipuleren. Zo is er altijd sprake van een voortdurende wisselwerking tussen individu en groep, tussen mens en systeem. Deze wisselwerking kan voor alle betrokkenen heel verrijkend en vreugdevol zijn. Evenzeer kan ze echter heel schadelijk en zelfs vernietigend zijn. In de bestemming van het systeem wordt beschreven dat de potentie van het systeem liefdevol en constructief is. Het systeem is in zeker opzicht (dus niet in ieder opzicht!) vergelijkbaar met een individu. Met de juiste aanpak, een beetje wijsheid en krachtige liefde heeft het optimale mogelijkheden en kansen om uit te groeien tot datgene wat het in wezen is: een gezond en constructief samenwerkingsverband, een liefdessysteem.

Dit boek wil ertoe bijdragen dat we de systemen waarin we werken en leven zo kunnen beïnvloeden, dat mens en systeem van een gezonde groei kunnen profiteren. Daartoe worden de verschillende aspecten van een systeem nader uitgewerkt en wordt een beeld gegeven van de krachten die bij de ontwikkeling van systemen aan de orde zijn. Er wordt een overzicht gegeven van de meest belangrijke thema´s die bij groeps – en organisatieontwikkeling aan bod komen. Vervolgens worden drie verschillende, maar op elkaar aansluitende kijkkaders aangeboden om te kunnen komen tot een goede diagnostiek van het systeem.

Extra informatie

Vorm

E-book (in PDF formaat)

Bladzijden

394

Close search

Winkelmand

Back To Top