skip to Main Content

Logo Weisfelt

 

 

Ons logo is het beeld van de wijze. Hij is van alle tijden en alle culturen. Altijd en overal is liefde het belangrijkste richtinggevende begrip geweest. De wijze verwoordt het universele weten van de wetten van de liefde. Het is aan ons dit weten in praktijk te brengen. Dat noemen we visiegericht werken.

0578-755027 info@weisfelt.nl

Het levenswiel

“het weten van het lijf”

27, 28 en 29 januari 2025

Inhoud

In deze workshop leren de deelnemers lichaamsdiagnostiek op basis van de energieën die in ons leven. Wij werken hierbij met de leer van chakra’s. De energie van de chakra’s vertaalt zich in de energie van het lijf. De energie van het lijf wordt ervaarbaar in bouw, adem, geluid en beweging. De bouw vertelt over het karakter. De ademhaling vertelt het verhaal van vrijheid en beperking. De chakra’s vertellen over de energiepatronen waar door we zijn wie we zijn.
Lichaam, geest, kern en ziel worden beschouwd als een eenheid. Deze eenheid komt samen in de werking van de chakra’s. Ervaring, kennis en gewaar zijn van de chakra’s maakt het mogelijk in de rol als begeleider te groeien in bewustzijn van oppervlakkig bewustzijn via vol bewustzijn naar helder bewustzijn. In de workshop worden de stappen doorlopen van interne ervaring (de ervaring van jezelf en je eigen energie in de chakra’s, de ervaring van je eigen energie en die van de ander in de ontmoeting en de derde stap het ervaren en waarnemen van het overstijgende in de ontmoeting. De betekenis van de ontmoeting.

Het werken met het lijf is een onmisbare toegang tot ons psychisch en spiritueel welbevinden.
Voor begeleiders biedt deze workshop een verdieping van hun mogelijkheden om te diagnosticeren en te interveniëren. De chakraleer wordt gekoppeld aan het werk van Reich en aan de ‘persoonlijkheidsstructuren’ van de klassieke psychopathologie. Op deze wijze leren de deelnemers een helder verband te maken tussen de verschillende vormen van de pathologie en de energiepatronen die daarmee verbonden kunnen zijn in relatie tot de chakra’s. Men doet in deze workshop veel praktische ervaring op met deze manier van diagnosticeren. Tegelijkertijd is deze workshop een intensieve (nadere) kennismaking met lijfwerk en de krachtige therapeutische mogelijkheden van deze aanpak.

Er wordt gewerkt op de huid. Dat houdt in dat er in deze workshop ook naakt gewerkt wordt. Nadere informatie kan verkregen worden bij Tessa Harts.

Literatuur

‘Lijven Lezen’ van Piet Weisfelt, te verkrijgen via onze site.

Begeleider

Piet Weisfelt

Organisatie

Tessa Harts. Instituut voor Lichaamspsychologie.
Bos en Lommerweg 1.
1055 DK Amsterdam.
06-24668117
info@depsychologievanhetlichaam.nl

Plaats

Buitenplaats “De Hoorneboeg”.
Logies op basis van twee persoonskamers.

Kosten

De kosten van deze workshop zijn € 1200 (vrijgesteld van BTW), inclusief verblijfkosten en catering.
De factuur wordt verzonden na bevestiging van plaatsing. Deelname is definitief als de factuur voldaan is. Zie de inschrijvings- en betalingsvoorwaarden op deze site.
Mochten er omstandigheden zijn waardoor we de workshop moeten annuleren, hetgeen we niet hopen, behouden we ons het recht om dit te doen. Ook hiervoor verwijzen we naar de betalingsvoorwaarden.

Close search

Winkelmand

Back To Top