skip to Main Content

Logo Weisfelt

 

 

Ons logo is het beeld van de wijze. Hij is van alle tijden en alle culturen. Altijd en overal is liefde het belangrijkste richtinggevende begrip geweest. De wijze verwoordt het universele weten van de wetten van de liefde. Het is aan ons dit weten in praktijk te brengen. Dat noemen we visiegericht werken.

0578-755027 info@weisfelt.nl

Lijven Lezen

lichaamsdiagnostiek

Een workshop voor professionals, gegeven door Piet Weisfelt
Georganiseerd door: Wouter Schotsman

1, 2 en 3 april 2024
10.00 start op maandag, 17.00 klaar op woensdag

Inhoud

In deze workshop leren de deelnemers te diagnosticeren door middel van het lijf. Aandacht wordt besteed aan de bouw van het lijf dat vaak specifieke kenmerken van de persoonlijkheidsstructuur demonstreert. Daarnaast wordt aandacht gegeven aan de ademhaling. De ademhaling vertelt het verhaal van vrijheid en beperking. Vervolgens staan we stil bij geluid en beweging, de meest basale manier waarop mensen zichzelf tot expressie brengen.
Lichaam, geest en ziel worden beschouwd als een eenheid. In het lichaam zijn de elementen geest en ziel aanwezig. Het werken met het lijf is een onmisbare toegang tot ons psychisch en spiritueel welbevinden.

Voor begeleiders biedt deze workshop een verdieping van hun mogelijkheden om te diagnosticeren en te interveniëren. Het geeft een fundamentele basis om op voort te borduren. Gewerkt wordt met de indeling van de Reichiaanse karakterstructuren die worden gekoppeld aan de bekende structuren van de klassieke psychopathologie. Op deze wijze leren de deelnemers een helder verband te maken tussen de verschillende vormen van de pathologie en de energiepatronen die daarmee verbonden kunnen zijn. Men doet in deze workshop veel praktische ervaring op met deze manier van diagnosticeren. Tegelijkertijd is deze workshop een intensieve (nadere) kennismaking met lijfwerk en de krachtige therapeutische mogelijkheden van deze aanpak.

Voor wie

 • Professionals die de bereidheid hebben en in staat zijn om persoonlijk functioneren ter discussie te stellen.
 • Professionals met voldoende opleiding.
 • Professionals die akkoord zijn met het werken op de huid.

Locatie

The land of now, Veenweg 9a, 9628 TW Siddeburen

 • Er zijn enkele éénpersoonskamers beschikbaar tegen een meerprijs van € 100,- excl, btw.
 • Voorovernachting is mogelijk, tegen een meerprijs van 55 euro, incl. btw. Dan ben je vanaf 19:30 welkom, te betalen aan de locatie na afloop van de training.
 • Dieetwensen kun je tot een week van te voren doorgeven bij de locatie zelf. Het eten zal vegetarisch en ayurvedisch zijn.
 • Sauna is inbegrepen.

Begeleider

Piet Weisfelt

Kosten

De kosten van deze workshop zijn € 1200-, inclusief verblijfkosten en catering, exclusief btw. De factuur wordt verzonden na bevestiging van plaatsing. Deelname is definitief als de factuur voldaan is.  Zie de inschrijvings- en betalingsvoorwaarden op de site van Weisfelt: www.weisfelt.nl.

Mochten er omstandigheden zijn waardoor we de workshop moeten annuleren, hetgeen we niet hopen, behouden we ons het recht om dit te doen. Ook hiervoor verwijzen we naar de betalingsvoorwaarden.

Nadere informatie

Voor vragen en nadere informatie:
Wouterschotsman@gmail.com
06-19920569

Aanmelding

Alleen persoonlijke aanmeldingen met onderstaande gegevens gelden.
Stuur een mail naar Wouterschotsman@gmail.com
met:

 • Voor- en achternaam
 • Mailadres
 • Telefoonnummer
 • Bedrijfsnaam en factuuradres
 • Wens voor één of tweepersoons kamer

Aanbevolen Literatuur:

‘Lijven Lezen’ van Piet Weisfelt

Boek - Lijven lezen
Close search

Winkelmand

Back To Top