skip to Main Content

Logo Weisfelt

 

 

Ons logo is het beeld van de wijze. Hij is van alle tijden en alle culturen. Altijd en overal is liefde het belangrijkste richtinggevende begrip geweest. De wijze verwoordt het universele weten van de wetten van de liefde. Het is aan ons dit weten in praktijk te brengen. Dat noemen we visiegericht werken.

0578-755027 info@weisfelt.nl

De ontmoeting met het bestaan

Over gezondheid

20, 21 en 22 januari 2020

Inhoud:

Deze workshop is de zesde van een serie van tien voor mensen die verdere verdieping willen bij het uitvoeren van begeleidend werk. In deze workshop staan we stil bij de betekenis van gezondheid. In begeleidend werk gaat men vaak vooral probleemgericht aan de slag. Minstens zo belangrijk als het oplossen van problemen is echter het optimaliseren van een gezonde levensenergie. De mens is een eenheid van lichaam, geest en ziel. Aan al deze drie aspecten dient zorg en aandacht gegeven te worden om gezondheid te stimuleren. Als ieder levend organisme heeft het menselijk systeem voeding nodig. De uniciteit van de mens wordt duidelijk in de manier waarop hij in zijn voeding dient te voorzien op het gebied van geest en ziel. Naarmate de mens beter in staat is zichzelf ook op deze terreinen te voeden, zal hij meer gezondheid kunnen ontwikkelen. Daardoor zal hij ook beter in staat zijn een betekenisvolle bijdrage te leveren in de uitvoering van zijn werkzaamheden.

Het verzorgen van de eigen voeding klinkt eenvoudiger dan het is. In onze samenleving worden we veeleer gestimuleerd ons te verdoven met de afleiding van de hoge eisen van het werk, massamedia en andere drugs, dan onze eigenlijke behoeftes te respecteren. In deze workshop leren de deelnemers gezonde menselijke behoeften te onderkennen en te bevredigen. Je leert de verschillende behoeften op lichamelijk, geestelijk en spiritueel terrein onderscheiden. Je krijgt inzichten en technieken aangereikt om bevrediging van deze behoeften te bereiken en de eigen groei te stimuleren.

Het enige materiaal dat een begeleider tot zijn beschikking heeft is in essentie zichzelf.

Door dat materiaal te optimaliseren bevordert de begeleider de kwaliteit van zijn werk. Tegelijkertijd leert hij in deze workshop een aantal nieuwe technieken die in zijn werkgebied heel toepasbaar zijn.

Literatuur:

‘Op weg naar gezondheid’ van Piet Weisfelt

Boek - Op weg naar gezondheid

Meer informatie:

Werktijden: 10.00 uur - 22.00 uur
De laatste dag wordt gewerkt tot 17.00 uur
Werkplek:
 De Hoorneboeg, te Hilversum
Route naar De Hoorneboeg:

Begeleiders: Piet en Marry Weisfelt
De supervisiebijeenkomsten worden
aangeboden door: Piet Weisfelt

Deelname en kosten:
Maximaal 24 deelnemers
De kosten per workshop zijn € 1050,*
De supervisie dagen kosten € 295,*
*inclusief verblijfkosten en catering

Close search

Winkelmand

Back To Top