skip to Main Content

Logo Weisfelt

 

 

Ons logo is het beeld van de wijze. Hij is van alle tijden en alle culturen. Altijd en overal is liefde het belangrijkste richtinggevende begrip geweest. De wijze verwoordt het universele weten van de wetten van de liefde. Het is aan ons dit weten in praktijk te brengen. Dat noemen we visiegericht werken.

0578-755027 info@weisfelt.nl

Binnenwerk

Over diagnostiek

7, 8, 9 oktober 2019

Inhoud:

Deze workshop is de tweede van een serie van tien voor mensen die verdere verdieping willen bij het uitvoeren van begeleidend werk. In deze workshop staan we stil bij de voor – en nadelen van het werken met diagnostische kaders. Er wordt aandacht besteed aan de vraag hoe men op basis van het actuele gedrag van mensen op een verantwoorde wijze kan diagnosticeren. Diagnosticeren wordt gezien als een bewuste stap in de ontmoeting van mensen, waarbij het erom gaat steeds nauwkeuriger op elkaar af te stemmen. Zo hanteert men diagnostiek als een vorm van intimiteit.

De introspectieve begeleider kan zich een verfijnd beeld vormen van de persoonlijkheidsstructuur van zijn cliënt of cliëntsysteem. Samen met de cliënt kan hij op die manier inzicht ontwikkelen over hoe de actuele vraag van de cliënt voortvloeit uit persoonlijke gedragspatronen. Altijd zal er een wisselwerking zijn tussen de relatie die je met de ander hebt en de relatie die je met jezelf hebt. Het werken met liefdesenergie ondersteunt deze relaties. Zo ontstaan nieuwe groei mogelijkheden. Zo kan met de cliënt een contract gemaakt worden waarmee ‘de vragen onder de vraag’ aan bod komen. Diepgaande innerlijke groei leidt dan tot wezenlijke veranderingen in het persoonlijk functioneren.

Diagnostiek wordt steeds direct gekoppeld aan het behandelplan. In het behandelplan wordt de leerweg van de cliënt beschreven. Door het behandelplan zijn cliënt (cliëntsysteem) en coach in staat doelgericht te blijven werken.

Al oefenend volgt een verdere introductie van verschillende begeleidingstechnieken bij het werken met liefdesenergie.

Literatuur 

‘De liefdesstrijd’ van Piet Weisfelt

Boek - de Liefdesstrijd

Meer informatie:

Werktijden: 10.00 uur - 22.00 uur
De laatste dag wordt gewerkt tot 17.00 uur
Werkplek:
 The Land of Now, te Siddeburen.
Route naar The land of Now:

Begeleiders: Piet en Marry Weisfelt
De supervisiebijeenkomsten worden
aangeboden door: Piet Weisfelt

Deelname en kosten:
Maximaal 24 deelnemers
De kosten per workshop zijn € 1050,*
De supervisie dagen kosten € 295,*
*inclusief verblijfkosten en catering

Close search

Winkelmand

Back To Top